4 Ağustos 2014 Pazartesi

Neven Spahija NBA'e transfer oldu


Bir dönem Fenerbahçe Ülker'i de çalıştıran Hırvat baş antrenör Neven Spahija, NBA'in yolunu tuttu. Atlanta Hawks Genel Menajeri ve Başkanı Danny Ferry bugün yaptığı açıklama ile Neven Spahija'nın Atlanta Hawks'ta asistan koçluk görevine getirildiğini açıkladı. Kulüp politikaları gereği tecrübeli koç ile yapılan sözleşmenin detayları ise açıklanmadı.

Atlanta Hawks koçu Mike Budenholzer, Neven Spahija ile ilgili; ”Neven, Avrupa’nın en başarılı koçlarından biri ve biz onu ekibimize eklediğimiz için heyecanlıyız. Organizasyon olarak Avrupa basketboluna büyük bir saygı duyuyoruz ve onun bakış açısı ve deneyiminden yararlanacağız” dedi.

Geçtiğimiz sezonu Hırvatistan ligi takımlarından Cibona Zagreb'de geçiren Hırvat baş antrenör 30 yıllık uluslararası deneyimi ile Hırvatistan'da yılın  koçu seçilmiş bir isim. 2010/12 yılları arasında ülkemizde Fenerbahçe Ülker'i çalıştıran tecrübeli koç, Sarı-Lacivertli Ekip ile bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu bir de Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu kazanmıştı. 2010/11 sezonunda Beko Basketbol Ligi normal sezonunu 27 galibiyet 3 mağlubiyet ile ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe Ülker, play-off finallerinde Galatasaray'ı 4-2'lik seri ile geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Tecrübeli çalıştırıcı görev yaptığı 6 ülkede (Slovenya, Hırvatistan, Litvanya, İspanya, İsrail ve Türkiye) bir çok yerel lig şampiyonluğu kazandı. İspanyol temsilcisi Valencia Basket ile 2009/10 sezonunda EuroCup şampiyonluğu kazanan Spahija, 2003 yılında Sloven temsilcisi Krka Novo Mesto ile ULEB Cup finalinde, 2008 yılında İspanyol Temsilcisi Tau Ceramica ile Euroleague Final Four'un da yer alma başarısı göstermişti.

Neven Spahija 2001 yılında Hırvatistan U-22 Milli takımını, 2001/05 yılları arasında ise Hırvatistan A Milli Takımını çalıştırmıştı.

Fenerbahçe Ülker taraftarının sevdiği isimlerden biri olan Neven Spahija'ya Atlanta Hawks ile başlayacağı yeni kariyerinde başarılar dileriz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder