21 Ağustos 2014 Perşembe

Ömer Faruk'a FIBA'dan büyük övgü


Fenerbahçe Ülker Altyapısından yetişen ve halen genç takımda forma giyen Ömer Faruk Yurtseven'e FIBA'dan büyük övgü geldi. Geçtiğimiz sezon milli takımlardaki oyuncuların fazlalığı sebebiyle sezon öncesi hazırlık kampında A Takım ile idmanlara çıkan ve Obradovic ile çalışma imkanı bulan genç oyuncu, antrenmanlarda gösterdiği performans ile koç Zeljko Obradovic'in beğenisini kazanmış ve yaşı küçük olmasına rağmen Obradovic'in isteği ile sezonu Genç Takım ile kendisinden yaşça büyük oyuncuların olduğu bir seviyede geçirmişti. 

Altyapı Milli Takımlarında da başarıyla mücadele eden Ömer Faruk, Yıldız Erkek Milli Takımımız ile birlikte şu anda FIBA Europe U16 Avrupa Şampiyonasında mücadele ediyor.

Şampiyona öncesinde FIBA Europe, resmi internet sitesinden yayınladığı "İzlenmesi gereken 5 oyuncu" arasında Ömer Faruk Yurtseven'e de yer verdi. FIBA Europe tarafından Ömer Faruk ile ilgili yapılan değerlendirme şöyle:

"Yurtseven, maçta hücumun yanı sıra savunma üzerinde de etkili olan çok yetenekli genç bir pivot. Atletizmi ile kalabalık içinde dahi çember altında bitirebiliyor. Özellikle sağ eli ile çengel atışlarını iyi kullanıyor. Geçen yıl U16 Avrupa Şampiyonasında 1,7 blok ortalaması yakalayarak turnuvanın bu alanda en iyi beşinci oyuncusu olmuş, uzun kolları ile sahanın her iki tarafında da ribaundları toplamıştı."

Bugün itibariyle Yıldız Milli Basketbol Takımı ile turnuvada iki maça çıkan Ömer Faruk; 16 sayı, 9 ribaund, 1,5 top çalma, 4 blok ortalamaları ile mücadele ediyor.

FIBA Europe'un resmi sitesinde yayınlanan Ömer Faruk Yurtseven değerlendirmesi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder