31 Ağustos 2014 Pazar

Ömer Faruk, Avrupa Şampiyonasının En İyi Beşinde


Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen 2014 U16 Erkekler Basketbol Şampiyonası 30 Ağustos günü oynanan üçüncülük ve final maçlarıyla tamamlandı. Yıldız Erkek Milli Takımımızın üçüncülük maçında karşılaştığı İspanya'ya 77-73'lük skorla kaybetmesi sonucu dördüncü sırada tamamladığı turnuvada şampiyon ev sahibi Letonya'yı 78-53 yenen Fransa oldu.

Son yıllarda altyapılarda gelen zaferlere ve başarılı sonuçlara bir yenisini daha ekleyen ve kendi yaş kategorisinde son dört takım arasında yer alan Yıldız Millilerde, Fenerbahçe Ülker forması giyen genç oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven turnuvanın en iyi beşine seçildi.

Son derece başarılı bir turnuva çıkartan ve bunu "Turnuvanın En İyi Beş"ine seçilerek taçlandıran Ömer Faruk, 9 maçta sırtına geçirdiği Ay-Yıldızlı forma ile ortalama 23,7 dakika sahada kalırken, 15,1 sayı (58,2% iki sayı, 50,0% üç sayı, 59,4% serbest atış), 8,1 ribaund, 0,1 asist, 0,6 top çalma ve 1,7 blok ortalamalarıyla oynadı.

En iyi beşte yer alan diğer oyuncular ise; Fransa takımından Bathiste Tchouaffe ve Killian Tillie ile Letonya takımından Kristers Zoriks ve Rodions Kurucs oldu.

Yıldız Milli Takımımızdan Ömer Al'da elde ettiği 6,7 asist ortalamasıyla turnuvanın "asist kralı" oldu.

U16 Avrupa Şampiyonasında oluşan sıralama şöyle:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder