26 Ağustos 2014 Salı

Metecan Birsen resmen Edirne Basket'te


Fenerbahçe Ülker'in altyapısından yetişen ve son 2 sezon A Takım kadrosunda yer alan James Metecan Birsen 2014/2015 sezonunda kiralık olarak Edirne Basket'e transfer oldu. Geçtiğimiz sezon takımın başına efsane başantrenör Zeljko Obradovic'in gelmesi ile genç oyuncu hem Türkiye Ligi'nde hem de Euroleague'de süre almaya başladı. 

Türkiye Basketbol Ligi'nde 26 maçta forma giyen Metecan, ortalama 10,42 dakika sahada kalırken, 4,1 sayı, 1,8 ribaund, 0,6 asist ve 0,3 top çalma istatistikleri elde etmişti. Euroleague'de ise 8 maçta süre alan genç oyuncu, ortalama 5,31 dakika sahada kaldı ve 0,6 sayı, 1,1 ribaund ve 0,4 top çalma istatistikleri yakaladı.

Metecan'ın 1 sezon boyunca Edirne Basket'te kiralık olarak forma giyeceği Fenerbahçe tarafından da resmen açıklandı. Kulübün resmi internet sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Takımımız Fenerbahçe Ülker ile Edirne Basket, genç oyuncumuz Metecan Birsen'in 2014-2015 sezonunda kiralık olarak Edirne ekibinin formasını giymesi konusunda anlaşmaya varmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız,
Fenerbahçe Spor Kulübü"

Metecan Birsen bu transfer sırasında gelişimi açısından oynayabilmek için maddi fedakarlıkta da bulundu. 1995 doğumlu ve 2.05 m boyundaki genç oyuncu, Edirne Basket'in bu akşamki antrenmanına da katılarak takımla birlikte yeni sezon çalışmalarına başladı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder