22 Ağustos 2014 Cuma

Fenerbahçeli oyuncuların milli mesaisi devam ediyor


2014 Dünya Kupasına sayılı günler kala, turnuvada parkeye çıkacak olan takımlarda son hazırlık maçlarını oynamaya devam ediyor. Kadrosunda Fenerbahçe Ülkerli oyunculardan Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic bulunan Sırbistan, Luka Zoric'in formasını giydiği Hırvatistan ve Emir Preldzic, Melih Mahmutoğlu ve Oğuz Savaş'ın yer aldığı A Milli Takım oynadıkları hazırlık karşılaşmaları ile çalışmalarını sürdürüyorlar.

21 Ağustos Perşembe günü Vrsac'da Yeni Zelanda ile bir hazırlık maçı yapan Sırbistan, başa baş giden maçta rakibini 83-79 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe Ülkerli her iki oyuncunun da ilk beşte başladığı karşılaşmada Bogdan Bogdanovic; 27 dakika sahada kalarak, 16 sayı (1/2 iki sayı, 4/6 üç sayı, 2/2 serbest atış) ve 3 asistle ile, Nemanja Bjelica ise; 8 sayı (1/3 iki sayı, 2/5 üç sayı), 7 ribaund, 3 asist ve 1 top çalma ile karşılaşmayı tamamladı. Sırbistan adına sahanın en skorer ismi 21 sayıyla oynayan Miroslav Radujica oldu. Sırbistan son hazırlık maçını 24 Ağustos günü Pionir Arena'da Yeni Zelanda ile oynayacak.

Luka Zoric'in formasını giydiği Hırvatistan ise 20-21 Ağustos tarihlerinde Badalona'da düzenlenen ve İspanya, Hırvatistan, Meksika ve Ukrayna'nın katıldığı özel bir hazırlık turnuvasına katıldı. Turnuvadaki ilk maçında ev sahibi İspanya ile karşılaşan Hırvatlar güçlü rakibi karşısında maça tutunmakta zorluk çekince sahadan 82-64 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmada bençten gelerek 17 dakika süre alan başarılı oyuncu 8 sayı (3/7 iki sayı, 2/5 serbest atış) ve 2 ribaundluk katkı verdi. Turnuvadaki ikinci maçında ise Meksika ile karşılaşan Hırvatistan, daha derli toplu oynadığı karşılaşmadan 99-74'lük farklı bir skorla galip ayrıldı. Zoric bençten gelerek karşılaşmayı 7 sayı, 1 ribaund ile tamamladı. Hırvatistan son hazırlık maçını 26 Ağustos'da Zagreb'de Litvanya ile oynayacak.

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde son maçlarına çıkıyor. 20 Ağustos'da OAKA'da karşılaştığımız Yunanistan maçında takım olarak kötü bir günümüzde olmamız ve set oyunlarındaki problemimizin devam etmesi sonucunda sahadan 70-56'lık skorla mağlup ayrıldık. Karşılaşmada forma giyen Fenerbahçe Ülkerli oyunculardan Emir Preldzic, hafif sakatlığının da etkisiyle etkisiz bir maç çıkartarak karşılaşmayı 1 ribaund ve 1 asist ile tamamladı. Milli Takım adına tek çift haneli skor üreten oyuncu olan Oğuz Savaş ise karşılaşmayı 10 sayı, 2 ribaund ile tamamladı. Kısa süre sahada kalan Melih Mahmutoğlu ise 2 ribaundluk katkı verdi.

A Milli Basketbol Takımı, İspanya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçında bu akşam saat 21:00'da Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da Yunanistan'la oynayacak. Türkiye-Yunanistan maçı NTVSPOR'dan da canlı yayınlanacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder