2 Aralık 2011 Cuma

Thabo, Thank you for everything


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza NBA'deki lock out süresince dahil olan ve bu süre zarfında sadece 7 maça çıkmasına rağmen sahada ortaya koyduğu mücadelesiyle, yüreğiyle oynamasıyla, sakatlanma pahasına girdiği ikili mücadelelerden kaçmayıp üstüne gitmesiyle Fenerbahçe Taraftarlarının kalplerini kazandı Sefolosha. NBA'deki lock out süresince evinde oturmayı değil, Fenerbahçe'ye gelerek elinden gelenin en iyisini takım için sergilemeyi seçti. Şöyle ki, Euroleague'de takımımızla 7 maça çıkmasına rağmen, 15 top çalmayla oynayıp, 2.14 top çalma ortalaması yakaladı. Bu ortalama ilk 7 haftada Sefolosha'yı 2011/2012 sezonu Turkish Airlines Euroleague'de en çok top çalma ortalamasına sahip 3. oyuncu yaptı.

Sarı-Lacivertli forma altında çıktığı 7 maçta, maç başına 26:52 dakika süre alma ve 11.4 sayı – 6 ribaund – 0.9 asist – 2.1 top çalma istatistikleriyle oynadı. NBA'de lock out'un sonlandırılması için takım sahipleri ile oyuncu sendikası arasındaki sözlü anlaşma neticesinde dün akşam oynanan Olympiacos maçı Sefolosha'nın Fenerbahçe formasıyla, Fenerbahçeli taraftarlar önünde oynadığı son maç oldu. 9 Aralıkta NBA'de sezon öncesi hazırlık kampının başlayacağı duyurulduğundan Sefolosha takımdan ayrılacak.

Sefolosha, dün akşam oynanan Olympiacos maçında, henüz NBA'de resmi imzaların atılmamış olması nedeniyle Sinan Erdem'in parkelerinde yerini aldı. Takımdan ayrılacak olan oyuncumuz Thabo Sefolosha’ya maç öncesinde bir veda töreni düzenlendi. Salonda bulunan binlerce Fenerbahçe Taraftarının ayağa kalkarak alkışladığı ve kısa süre kalmasına rağmen göstermiş olduğu performans için teşekkür ettiği Sefolosha’ya Basketbol Şube Direktörümüz Nedim Karakaş tarafından bir plaket ve hediye verildi. Sonrasında mikrofonu alan ve taraftarlarımıza seslenen Sefolosha; "İstanbul’u, takımı ve taraftarı çok sevdim. Kısa da olsa böyle bir keyfi yaşadığım için ve burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

Biz de seni; her maç ortaya koyduğun performans ve sahada yüreğinle oynadığın için çok sevdik. Seni canlı canlı, Sarı-Lacivert Forma altında izlediğimiz için bizde çok mutluyuz. Yolun açık olsun Thabo. Artık Türkiye'de 25 milyon hayranın seni destekleyecek..

Bu taraftar seni asla unutmayacak...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder