23 Aralık 2011 Cuma

Emir'e 3 maç ceza verildi!!!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın başarılı oyuncusu Emir Preldzic, geçtiğimiz hafta Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Olin Edirne maçının üçüncü periyodundaki bir pozisyondan sonra hakeme itiraz etmiş ve teknik faul almıştı. İtirazlarını devam ettiren ve önüne geçen Baş hakem Emin Moğulkoç'a "istemeden" çarpan Emir, ardından maçın hakemi tarafından diskalifiye edilmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından bugün açıklanan, Disiplin Kurulu Kararlarında oyuncumuz Emir Preldzic'e 3 maç müsabakalardan men cezası ve 5.000 TL para cezası verildiği belirtildi..

Emir Preldzic aldığı bu ceza nedeniyle, Sarı-Lacivertli Takımımızın oynayacağı Banvit, Galatasaray MP ve Hacettepe maçlarında forma giyemeyecek.

Yalnız verilen cezanın gerekçesinde "teknik faulden sonra başhakem Emin Moğulkoç'a vücuduyla çarptığı ve uygunsuz sözler sarfettiği" denilmiş. Maçı izleyenlerin hatırlayacağı gibi Emir o esnada faul çalan hakemin yanına giderken, maçın Başhakemi Emin Moğulkoç, Emir'in önüne geçiyor. Çarpışmada tam bu esnada meydana geliyor. Evet, Emir'in hakeme küfürlü söz söylemesi oldukça yanlış birşey. Ancak hakeme bilerek çarpma asla yok. Bu ceza bana göre oldukça ağır. Emir'e ceza verilmesin demiyorum, ceza almayı hak etti ama 3 maç müsabakalardan men edilmesi bana pek adil gelmedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder