3 Aralık 2011 Cumartesi

Erdemir maçı Abdi İpekçi'de


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın, Beko Basketbol Ligi 8. haftasında ağırlayacağı Erdemirspor maçının oynanacağı salon değiştirildi. Yarın saat 16:00'da başlayacak olan maç; aynı gün Sinan Erdem Spor Salonu'nda Saadet Partisi İstanbul İl Kongresi düzenleneceği için Abdi İpekçi Spor Salonu'na alındı.

Yalnız bu kararı alanların gözardı ettiği bir nokta var sanırım. Pazar günü Abdi İpekçi'de saat 13:00'te Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 7. hafta maçı olan Galatasaray Cafe Crown - Optimum TED Ankara Kolejliler maçı var. Yani Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın maçı başlamadan önce aynı salonda Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nın maçı olacak. İki maç arasında ise sadece 1 saatlik bir zaman farkı olacak. Maç izlemeye gidecek olan taraftarlarımız ile Galatasaray'ın maçından çıkan taraftarların karşılaşması durumunda ortaya çıkması muhtemel olayları düşünebiliyor musunuz? Üstelikte bu iki kulübün futbol takımlarının Spor Toto Süper Lig'de Çarşamba akşamı karşı karşıya gelecek olmasını göz önüne aldığımızda iki ezeli rakibin maçını aynı gün ve aynı salona çok sıkışık bir zaman aralığında vermek nasıl bir akla hizmet anlamıyorum!! Bu durum yetkililerin maç programını hazırlarken ne kadar titiz (!) davrandıklarının da bir kanıtı olsa gerek..

Basketbol salonlarına nasıl daha fazla taraftar çekeriz diye düşüneceğimize, elimizdeki önceliği spor müsabakalarına hizmet vermek olan salonları, spor dışında farklı alanların hizmetine sunma çabalarından artık vazgeçmemiz lazım. Sinan Erdem'e gittiğinizde salonun girişinde kocaman harflerle "spor salonu" yazıyor, "kongre salonu" değil.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder