30 Kasım 2011 Çarşamba

Kaya, Vidmar ve Sefolosha'da son durum ne?


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, yarın akşam Turkish Airlines Euroleague'de Olympiacos ile çok kritik ve zorlu bir mücadeleye çıkacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak olan maçta elbetteki taraftar desteği takımımız için itici bir güç olacak. Ama taraftarlarımızın bu maç ile ilgili en çok merak ettiği bir durum var; Haftasonu oynanan Mersin Büyükşehir Belediye-Fenerbahçe Ülker maçında sakatlanan ve mücadeleyi yarıda bırakmak zorunda kalan Kaya Peker ve Gasper Vidmar'ın son durumları ile NBA'de lock out'un bitmesi üzerine, takımımıza lock out süresince dahil olan oyuncumuz Thabo Sefolosha'nın oynayıp oynayamayacağı merak konusu oldu.

Grubumuzdan ilk iki içerisinde çıkmamız için büyük önem taşıyan bu maçta, bu üç oyuncumuzunda katkısına tartışmasız büyük ihtiyacımız olacak. Ligde oynadığımız Mersin maçında sakatlanan iki oyuncumuzda Perşembe akşamı sahada olacaklar. Kaya Peker'in dizinde esneme, Vidmar'ın ise çarpışma sonucu ufak bir sakatlığı olmuştu. Bu iki oyuncumuzda şu ana kadar antrenmanlara çıkmadılar ve dinlendirildiler. Fakat perşembe akşamı oynanacak olan Olympiacos maçında, hiç antrenmana çıkmamış olsalar bile, takımdaki yerlerini alacaklar.

Yarın akşam oynayıp oynayamayacağı merak edilen bir başka oyuncumuz ise Thabo Sefolosha. Hatırlayacağınız üzere Thabo, NBA'deki lock out süresince takıma dahil edilmiş ve Sarı-Lacivertli Ekibimizle çıktığı 6 Euroleague maçında da, takımımızın en dikkat çeken oyuncusu olmuştu. Geçtiğimiz hafta sonu NBA'de kulüp sahipleri ile oyuncular birliği, NBA'deki lock out'ın kaldırılması için görüş birliğine varmışlardı. Sefolosha'nın ise sözleşmesinde "NBA'deki lock out resmi olarak kalktığında NBA'e döner" maddesi var. Yani; yarın akşam maç saatine kadar takım sahipleri ile oyuncular birliği yeni "Toplu İş Sözleşmesi"ni imzalamazlarsa Thabo Sefolosha sahada olacak ve takımımızın galibiyeti için mücadele edecek. Üstelik Sefolosha'da bu maçta oynamayı çok istiyor. Çünkü bu maç onun Fenerbahçe formasıyla, Fenerbahçe Taraftarları önünde oynayacağı son maç olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder