7 Aralık 2011 Çarşamba

Doğum Günün Kutlu Olsun İbrahim Kutluay


"Fenerbahçeli olmadı, Fenerbahçeli Doğdu" deriz ya hani.. Sarı-Lacivert sevdasını babasından miras alan her Fenerbahçeli'ye. 2-3 yada 4 (...) yaşında zorla yapılan değil, doğduğu ilk günden alnına "Fenerbahçeli" yazılan, aldığı ilk solukla birlikte yüreğine Fenerbahçe sevgisi doldurulan Fenerbahçelilerdir bu sözü hakeden.. İşte onlardan biridir İbrahim Kutluay..

Hayata gözlerini açtığı ilk andan itibaren Fenerbahçe sevgisi, hem aklına hemde yüreğine kazınmış.. Genç yaşta Fenerbahçe'de futbol oynama hayalleri kuran ve bunun için çalışan bir sporcuyken bir anda basketbola olan yeteneği keşfedilince Fenerbahçe altyapısında basketbola başladı. Yeşil sahalarda atacağı gollerin hayalleri, yerini parkelerde basacağı smaçlara çevirdi. Fenerbahçe altyapısında 4 sene forma giydi. 1990 yılında ise A takıma kadar yükseldi ve 1999 yılına kadar, o çok sevdiği Fenerbahçesi için mücadele etti.. Oynadığı basketbolla Avrupa'nın en büyük basketbol takımlarında ve NBA'de forma giydi. 100. yılımızda, 1999 yılından beri uzak kaldığı yuvasına tekrardan geri döndü. O sezon kazanılan şampiyonlukta şüphesiz çok büyük emekleri vardı.

Taraftarında ona bakış açısı, ona duyduğu sevgi şüphesiz ki birçok oyuncudan daha farklıydı. Çünkü İbrahim Kutluay'da onlardan biriydi. Çocukluğunda tribünlere gitmiş, bir taraftar olarak sesi kısılıncaya kadar bağırmış ve takımına destek vermişti. Taraftarın gözünde onu farklı kılan bir başka şeyde Fenerbahçe'nin altyapısından çıkması, Fenerbahçe'nin kendi evladı olmasıydı.. Sporcu eğitiminin temelini Sarı-Lacivert renklerin çatısı altında almıştı. Çünkü İbrahim Kutluay, tribündeki Ahmetlerin, Mehmetlerin ve daha nicelerinin sahadaki yansımasıydı. Baliç'in Galatasaray'a transferinden sonra söylediği şu sözlerde Fenerbaheçe taraftarının neden İbrahim Kutluay'ı bu kadar çok sevdiğinin bir göstergesidir:
Profesyonelliğin gereğini yapmış. Ben yapamam, milyonlarca dolar verseler Galatasaray'da oynayamam.
Ve bugün, sadece Fenerbahçe'nin değil, Türk Basketbolunun yaşayan en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen İbrahim Kutluay'ın doğum günü. İyi ki Fenerbahçeli doğdun Kaptan.. Doğum Günün Kutlu Olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder