2 Aralık 2011 Cuma

Kaptan: "Tomas ve Mirsad'ın dönüşüyle değişeceğiz"


Turkish Airlines Euroleague’de kazandığımız Olympiacos maçında, Yunan oyuncu Spanoulis’i müthiş savunan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Kaptanı Ömer Onan, Yunan basınına Spanoulis’i nasıl durdurduğunu ve takımımızın Euroleague'deki son durumunu değerlendirdi.

Ömer Onan, “Spanoulis pick and roll oyununu çok iyi oynayan bir oyuncu. Sol tarafı kullanacakmış gibi oynayıp aniden yönünü değiştiriyor. Sağını kullanmayı her zaman daha çok seviyor ve bu koridoru en iyi kullanan oyuncu. Uzun oyuncudan da yardımı alarak koridorlarını kapattık. Böylece onu pasa zorladık. Ona seçme şansı bırakmamız gerekiyordu. Aynı zamanda geçiş oyununda da çok iyi olduğu için onu yarı sahada karşılayarak savunmaya başladım. Böyle bir oyuncuyu savunmak için çok konsantre olmanız gerekiyor. Spanoulis çok beğendiğim bir oyuncu. Eğer Efes veya Fenerbahçe Ülker’in genel menajeri olsam Spanoulis’i transfer etmek isterdim. Ben oyunun iki yanını da iyi oynayan oyuncuları beğeniyorum. Spanoulis’in dışında Diamantidis ve Sato'da çok önemli oyuncular” dedi.

Geçen yıl İstanbul'da kaybettiğimiz maçın ardından, dün akşam oynanan Olympiacos maçı öncesi endişesi olup olmadığı sorusuna ise kaptanımız, “Eğer dün kaybetseydik TOP 16′ya kalamayabilirdik. Bu yüzden geçen yılki maçı da düşünerek biraz gergindik. Ancak Olympiacos’un savunmasının trajik olduğunu görünce rahatladık. Her ikili oyun sonrasında rahatça potaya gittik. Hiç rahatsız edilmedik. Papadopoulos olmadığında sertliğin azalacağını düşünüyorduk ve uzunları kullanacağımız zannediyorduk. Ancak ikili oyun sonrasında potaya o kadar rahat gittik ki stratejimizi değiştirdik. Çok rahat içeri girip basketi bulduk. Bu yüzden asist sayımız düşüktü” yanıtını verdi.

Şu anda takımımızın Final-Four seviyesinde olmadığını belirten Ömer Onan, “Doğrusunu söylemek gerekirse şu anda oynadığımız basketbol Final Four için yeterli değil. Ancak Marko Tomas ve Mirsad’ın dönüşüyle değişeceğiz. Grupta ilk sırayı alabilirsek o zaman daha farklı olabilir. Ancak şu anda Final Four seviyesinde değiliz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder