28 Eylül 2012 Cuma

Ya Cantu ya Le Mans


Turkish Airlines Euroleague'de son bilet bu akşam sahibini bulacak. Fenerbahçe Ülker'i de yakından ilgilendiren bu karşılaşma sonucunda, kazanan takım Euroleague'de A Grubu'na adını yazdıracak. Bu takım ya Cantu ya da Le Mans olacak. 

Cantu eleme turu ilk maçında Lukoil Sofia'yı 87-79 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı Finalde ise Telenet Osstende'yi 83-65 ile geçen CEZ Nymburk ile eşleşti. Dün gece oynanan karşılaşmada ise Cantu sahadan 89-83'lük skorla galip ayrıldı ve son bileti kazanma şansını yakalayıp adını eleme turu finaline yazdırdı.

Le Mans ise Cantu'ya oranla çok daha ciddi bir eşleşmeden galip gelip adını finale yazdırdı. Eleme turundaki ilk maçında BC Donetsk'i 61-55 yenerek Unics Kazan'ın rakibi oldu. Eleme turundaki iki favori takımdan biri olarak gösterilen Unics Kazan ile dün gece çok kritik bir maça çıktılar. Başabaş giden ilk üç çeyreğin ardından son çeyrekte vites arttıran Le Mans rakibine karşı yaptığı iyi savunma ile maçta yeterli skor üstünlüğünü ele geçirdi. Bu skor üstünlüğünü koruyan ve karşılaşmadan da 86-78'lik skorla galip ayrılan Le Mans eleme turundaki en büyük sürprizi yaparak adını finale yazdırdı.

Kazananın Fenerbahçe Ülker'in de yer aldığı A Grubu'na adını yazdıracağı Mapooro Cantu - Le Mans Sarthe karşılaşması bu akşam saat 21:30'da başlayacak. Karşılaşma, Euroleague'in internet üzerinden resmi yayın organı olan euroleague.tv'den de canlı olarak yayınlanacak.

Blogumuzda yaklaşık üç hafta süren oylamada sizlere; Euroleague Eleme Turu'ndan grubumuza hangi takımın gelmesini istediğinizi sormuştuk. Oylamada toplam 414 oy kullanıldı. Bu akşam final oynayacak olan iki takımın sizlerden aldığı oy oranları ise şöyle:

Mapooro Cantu: 42 oy (%11)
Le Mans Sarthe: 95 oy (%23)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder