21 Eylül 2012 Cuma

Euroleague'e katılacak son takım belli olacak


Turkish Airlines Euroleague'e katılacak son takımın belirleneceği Eleme Turu maçları önümüzdeki hafta içi oynanacak. Eleme turunu kazanarak son Euroleague biletini alacak olan takım Fenerbahçe Ülker'in de yer aldığı A Grubu'na gelecek. Fenerbahçe Ülker'i de yakından ilgilendiren eleme turu maçları 25-28 Eylül 2012 tarihlerinde İtalya'daki Paladesio Arena'da oynanacak.

Eleme Turunda; Çek Cumhuriyeti'nden CEZ Basketball Nymburk, Belçika'dan Telenet Oostende, İtalya'dan Pallacanestro Cantu, Bulgaristan'dan PBC Lukoil Academic Sofia, Rusya'dan Unics Kazan, Almanya'dan Ratiopharm Ulm, Fransa'dan Le Mans Sarthe Basket ve Ukrayna'dan BC Donetsk takımları son Euroleague bileti için mücadele edecek.

Turkish Airlines Euroleague Eleme Turu Maç Programı şöyle:

25 Eylül Salı
QR1C - CEZ Basketball Nymburk vs. Telenet Oostende
QR1D - Pallacanestro Cantu vs. PBC Lukoil Academic Sofia
26 Eylül Çarşamba
QR1A - Unics Kazan vs. Ratiopharm Ulm
QR1B - Le Mans Sarthe Basket vs. BC Donetsk
27 Eylül Perşembe
QR2B - Winner Quarterfinal 1C vs. Winner Quarterfinal 1D
QR2A - Winner Quarterfinal 1A vs. Winner Quarterfinal 1B
28 Eylül Cuma
FİNAL: Winner Semifinal QR2B vs. Winner Semifinal QR2A

Eleme turunda yapılacak olan müsabakalar; -tek maç eleme usulüyle- oynanacak. Müsabakalar Euroleague'in internet üzerinden resmi yayın kanalı olan www.euroleague.tv'den de -ücretsiz- olarak yayınlanacak.

Eleme turu ile ilgili bizi de yakından ilgilendiren bir konuda da açıklama yapalım. Bildiğiniz üzere takımımızın yer aldığı A Grubu'nda bir Rus takımı (BC Khimki) bulunuyor. Eleme turunda mücadele edecek olan bir Rus takımı daha (Unics Kazan) var. Eğer Unics Kazan eleme turunu kazanıp Euroleague'e kalmayı başarırsa bizim grubumuza gelecek. Euroleague kuralları gereğince normal sezonda aynı ülkeden iki takım aynı grupta yer alamıyor. Ancak bu eşleşme durumu çekilen kurada geçerli olduğu için eleme turundan Unics Kazan'ın gelmesi durumunda başka bir gruba geçme şansı yok. Yani Unics Kazan, Euroleague gruplarına kaldığı taktirde BC Khimki'nin de yer aldığı A Grubu'nda mücadele edecek. Diğer gruplardan bir başka takımla değişme söz konusu olmayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder