23 Eylül 2012 Pazar

Tansev Mıhçıoğlu Turnuvasında ikinci olduk


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Ankara'da katıldığı Tansev Mıhçıoğlu Basketbol Turnuvasını ikinci sırada tamamladı. 20-22 Eylül tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Pınar Karşıyaka, KK Buducnost Voli ve TED Ankara Kolejlilerin katıldığı turnuvada, sarı-lacivertli ekibimiz iki galibiyet bir mağlubiyet aldı. Fenerbahçe Ülker'in turnuvada oynadığı maçları değerlendirdik;

Fenerbahçe Ülker 88 - 70 Pınar Karşıyaka

Turnuvadaki ilk maçımızı Pınar Karşıyaka ile oynadık. Maçın başında ele geçirdiğimiz skor üstünlüğünü maçın genelinde de tutmayı başardık. Maç genelinde rakibe karşı 10 sayılık avantajımızı korumayı başardık. Özellikle ilk yarıda Pınar Karşıyaka hücumdayken yaptığımız tam saha baskı ile rakibi adeta bunalttık ve onları çok sayıda top kaybına zorladık. Maç genelinde pota altını çok fazla kullandık. Bundaki en büyük nedende dış atış yüzdemizin berbat olmasıydı. Ayrıca bu karşılaşmada Emir'in uzun süre 4 numarada oynadığını da hatırlatmakta fayda var. Bu turnuva boyunca Emir çok fazla 4 numarada gördük. Bojan Bogdanovic ise bu karşılaşmada bize bu sene yeniden doğacağının sinyallerini verdi. Serbest atış yüzdesinin yüksek olması ve pota altı hücumlardan bulduğu sayılarla "Ben bu sezona hazırım" imajı yarattı. 
1.Periyod: 24-15 
2.Periyod: 46-32
3.Periyod: 66-56
4.Periyod: 88-70

Lester Mccalebb (16 sayı, 2 rib, 7 as), Ömer Onan (2 sayı, 2 rib), Barış Ermiş (3 as), Romain Sato (10 sayı, 5 rib, 1 as) , Kaya Peker (16 sayı, 3 rib, 2 as), Oğuz Savaş (2 sayı, 3 rib), Can Maxim Mutaf (2 sayı, 3 rib, 1 as), İlkan Karaman (8 sayı, 5 rib), Bojan Bogdanovic (26 sayı, 2 as), Emir Preldzic (6 sayı, 6 rib, 6 as)

Karşılaşmada forma giymeyenler; Mike Batiste, David Andersen, Oğuz Savaş (3. periyotta sakatlandı)

Fenerbahçe Ülker 64 - 68 KK Buducnost Voli

Turnuvadaki ikinci günümüzde ise rakibimiz Eurocup'ta mücadele eden KK Buducnost Voli idi. Bu karşılaşmada Oğuz-Batiste ikilinin oynamaması nedeniyle uzun rotasyonda sadece İlkan-Kaya ikilisiyle oynadık. Maçın ilk üç periyodunda da tek uzunla mücadele etmemiz, rakibin skor ve ribaund üstünlüğünü eline geçirmesine neden oldu. Buducnost'ta maçın en skorer oyuncularının uzunlar olmasının nedeniyde buydu. Maçın başında skor üstünlüğünü ele geçiren Buducnost Voli ilk üç periyotta farkı hep 10 sayı üzerinde tutmayı başardı. Ta ki son periyoda kadar.. Coach'un son periyoda Kaya-İlkan ikilisini sahaya sürüp çift uzunla başlaması ve Barış-Can-Bogdanovic üçlüsünü de bu ikiliye eklemesi herşeyi tersine çevirdi. Özellikle Can'ın savunmaya getirdiği hareketlilik ve direnç rakibin oyun kurmada sıkıntıya düşmesine neden olurken,, Kaya-İlkan ikiliside pota altını kararttı. Maçın son 1.30 dakikasında beraberliği yakalama fırsatınıda yakaladık ancak İlkan'ın hücumdan boş dönmesi bu fırsatı tepmemize neden oldu. Ekstradan 1 dakikalık daha süremiz olsaydı bu maçı 17 sayı geriden gelip çevirebilirdikte ama olmadı.

1.Periyod: 11-17
2.Periyod: 28-40
3.Periyod: 42-59
4.Periyod: 64-68

Lester Mccalebb (17 sayı, 2 as), Barış Ermiş (8 sayı, 2 rib, 3 as), Romain Sato (8 sayı, 5 rib), Kaya Peker (8 sayı, 9 rib), İlkan Karaman (6 sayı, 5 rib), Bojan Bogdanovic (13 sayı, 2 rib), Emir Preldzic (4 sayı, 5 rib, 1 as)

Karşılaşmada forma giymeyenler; Mike Batiste, David Andersen, Oğuz Savaş

Fenerbahçe Ülker 89 - 74 TED Ankara Kolejliler

Turnuvadaki son maçımızda ise ev sahibi TED Ankara Kolejliler ile karşılaştık. Maç boyunca skor üstünlüğünü elimizde bulundurduk. Bo, arka arkaya oynanan maçlarda uzun süreler aldığı için üzerinde bir yorgunluk vardı. Maç içerisinde de ufak bir sakatlık geçirip kenara gelmişti. Ancak daha sonra tekrardan oyuna döndü. Bu karşılaşmada da uzun rotasyonumuzda Kaya-İlkan ikilisiyle oynamak mecburiyetinde kaldık. Tek uzunla oynadığımız dakikalarda Romain Sato rakibin uzunlarını tutmaya çalıştı. Bunda da oldukça başarılı olduğunu söylemek gerek. Savunması zaten rakip kısaları bezdiren bir oyuncu ama uzunlara karşı bu savunmasını gösterebilmesi gerçekten inanılmaz birşeydi. Birde Kaya ve İlkan'ın 5 faul ile kenara gediği dakikalarda Sato 4 numarayı, takımın jokeri dediğimiz Emir ise 5 numarayı savundu. Emir bu maç ile basketbol kariyerinde oynamadığı tek pozisyon olan 5 numarada da tecrübe kazanmış oldu!! Bojan Bogdanovic bu karşılaşmayada çok iyi başlamıştı ancak şanssızlık sonucu bir pozisyonda beline darbe aldı ve kenara geldi. O dakikadan sonrada sahaya giremedi. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Bu karşılaşmada Ömer'in 18 sayıyla oynaması gerçekten sevindirici. Çünkü Ömer şu maça kadar oynanan hazırlık maçlarında hiçbir varlık gösterememişti. Kendini bulması önemliydi. Can bu maçtada aldığı kısa sürelere rağmen iyi bir performans gösterdi. Oyuna girdiğinde arka arkaya attığı iki üçlük ve savunmadaki diirenci gelecek için umut verdi.

1.Periyod: 25-14
2.Periyod: 45-43
3.Periyod: 63-55
4.Periyod: 89-74

Lester Mccalebb (2 sayı, 1 as), Ömer Onan (18 sayı, 1 as), Barış Ermiş (7 sayı, 4 rib, 4 as), Romain Sato (17 sayı, 7 rib, 3 as), Kaya Peker (12 sayı, 3 rib), Can Maxim Mutaf (6 sayı, 1 rib, 1 as), İlkan Karaman (2 sayı, 4 rib), Bojan Bogdanovic (17 sayı, 2 rib, 1 as), Emir Preldzic (8 sayı, 6 rib, 3 as)

Karşılaşmada forma giymeyenler; Mike Batiste, David Andersen, Oğuz Savaş

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder