28 Eylül 2012 Cuma

Bo McCalebb: "Euroleague'de şampiyon olabilecek kadromuz var"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın bu sezon kadrosuna kattığı yıldız oyun kurucu Lester Bo McCalebb, geçtiğimiz günlerde yapılan Euroleague medya gününde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. ABD asıllı Makedonya Milli Takımı oyuncusu McCalebb, takımımızın hedefinin Turkish Airlines Euroleague'de başarı elde etmek olduğunu bildiğini belirterek, “Kesinlikle Euroleague'de şampiyon olabilecek bir kadromuz var” dedi.

Turkish Airlines Euroleague'de şampiyonluğun kolay olmadığını vurgulayan McCalebb, “Çok güçlü bir kadromuz var diye şampiyon olacağımız anlamına gelmiyor. Önemli olan doğru parçaları doğru bir şekilde birleştirerek takım kimyasını oluşturmak. Bunu yaptığımız zaman da başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Bo McCalebb, Fenerbahçe taraftarının Ülker Sports Arena'da müthiş bir atmosfer oluşturduğunu kaydederek, “Arena'da oynadım, taraftar müthiş yardımcı oluyor. Yeni sezonda da bize çok büyük destek olacaklar. 10 bin kişinin bir anda sizin için çığlık çığlığa bağırması, müthiş bir motivasyon olacak” şeklinde konuştu.

Bo McCalebb, takımda yeni transferlerin çoğunun Başantrenörümüz Simone Pianigiani ile daha önce birlikte çalışmasının uyum süreci için avantaj olduğunu da söyledi. Montepaschi Siena'da kendisinin de Pianigiani ile birlikte çalıştığını hatırlatan yıldız oyun kurucumuz, “Tabii ki Pianigiani'yi tanıyor olmamız avantaj. Sistemini çok iyi biliyoruz. Takımın yarısı da bir şekilde onunla oynamış olduğu için diğer oyunculara da yardımcı olabiliyoruz” diye konuştu.

2008-2009 sezonunda Türkiye'de Mersin Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen McCalebb, o dönemde kendisine Türkiye'den transfer teklifi gelmediğini söylemiş. Sırbistan'ın Partizan ve İtalya'nın Montepaschi Siena takımlarında başarılı bir şekilde forma giydikten sonra Fenerbahçe Ülker'e transfer olarak yeniden Türkiye'ye dönen Bo McCalebb, “Türkiye Ligi özellikle son iki senede Avrupa'nın en güçlü liglerinden biri haline geldi. Avrupa Ligi'nde oynayan 3 takım var. Diğer Avrupa kupalarında oynayan takımlar var. Türkiye Ligi, Avrupa ile rekabet edecek bir güce sahip” şeklinde konuştu.

Litvanya'daki Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sürpriz yaparak 4. olan Makedonya Milli Takımı'nın başarısında büyük pay sahibi olan Bo McCalebb, takımda çok büyük isimler olmamasına rağmen başarıyı yakaladıklarını dile getirdi.

“Avrupa Şampiyonası'nda çok büyük sürpriz yaptık” diyen Bo McCalebb, “Takımda çok büyük isimler olmamasına rağmen şampiyonada çok başarılı olduk. Herhalde daha rahat oynadık, o yüzden başarı geldi. Çok büyük beklentiler olmadan oynayınca bazen daha rahat oluyor. Olympiacos'da geçen sezon Euroleague'de çok genç bir takımla şampiyon oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder