13 Eylül 2012 Perşembe

Hazırlık Maçı: M.Siena 89-61 Fenerbahçe Ülker


Fenerbahçe Ülker, İtalya kampındaki ikinci hazırlık maçında Montepaschi Siena ile PalaEstra Arena'da karşılaştı. Başantrenörümüz Simone Pianigiani yönetiminde ilk kez sahaya çıkan takımımız, karşılaşmadan 89-61 mağlup ayrıldı.

Karşılaşma öncesi düzenlenen seramonide Simone Pianigiani ve Bo McCalebb'a Siena kulübü tarafından şilt verildi. Pianigiani ve Bo McCalebb şiltlerini alırken salondaki taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandılar. Geçmiş yıllarda Siena forması giymiş bir diğer oyuncumuz Romain Sato'da salondaki taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.

Karşılaşmanın tamamında önde olan taraf Siena'ydı. Tam kadro olarak sahaya çıkan Siena'ya karşı sadece 7 as oyuncuyla oynayan ve bu rotasyona gençlerden Erbil ve Metecan'ı dahil eden takımımızın yüksek farkla sahadan mağlup ayrılması kaçınılmaz oldu. (Mehmet Şanlı, Berk Uğurlu ve Mehmet Alemdaroğlu karşılaşmada hiç süre almadılar) Tabiki farkın açılmasında Siena'nın yüksek yüzdeli attığı üç sayılık basketlerinde etkisi büyük oldu.

Karşılaşmanın ikinci periyodun sonlarına doğru bir pozisyonda yere sert bir şekilde düşen Barış Ermiş o dakikadan itibaren oyuna devam edemedi. Umarım Barış'ın ciddi bir sakatlık durumu yoktur. Henüz sezonun başında sakatlık belasıyla karşı karşıya gelmeyelim. Barış'a geçmiş olsun dileklerimizi sunalım.

Bu akşam sahaya çıkan kadroya daha Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, David Andersen, İlkan Karaman ve Can Maxim Mutaf gibi milli takımlardan dönen ve özel izinli olan oyuncularında katılacağını unutmayalım. Antrenmanlara tam kadro başlandığında herşey yoluna girecek. Bu takım bu sene çok canlar yakacak, taraftara büyük keyif aldıracak. Sadece inanın.

Siena karşısında oyuncularımızın skor dağılımı ise şöyle oluştu; Bo McCalebb 16, Romain Sato 14, Mike Batiste 13, Oğuz Savaş 9, Metecan Birsen 2, Barış Ermiş 2, Ömer Onan 2, Kaya Peker 2

1 yorum :

  1. siena tam kadro çıkmadı. arodori ve sanikidze milli takım dolayısıyla oynamadılar. nasıl başlarsa öyle gidermiş. bu sene de hüsran görünüyor. keşke formanın kıymetini bilmeyen para için gelen oyuncuların yerine gençlerle devam edilseydi...

    YanıtlaSil