22 Eylül 2012 Cumartesi

Berkay Edirne'ye, Erbil Erdemir'e kiralandı


Fenerbahçe Ülker yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken altyapıdan yetişen genç oyuncularını da tecrübe kazanmaları için kiralamaya başladı. Geçtiğimiz sezon Can Maxim Mutaf'ı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, Erbil Eroğlu'nu İTÜ'ye, Kerem Hotiç'i de Darüşşafaka'ya kiralayan sarı-lacivertli ekibimiz bu sezon Can Maxim'i tekrardan kadroya almış ve rotasyona dahil etmişti.

Altyapımızdan yetişen Berkay Candan bu sezon daha fazla süre alması ve tecrübe kazanması için Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne'ye bir sezon boyunca kiralandı. Ayak çabukluğu ve pota altındaki etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Berkay bir sezon boyunca Olin Edirne'de tecrübe kazanacak. Bulacağı sürelerle de oyununu geliştirme ve üst düzey liglerde oynama kapasitesine ulaşmış olacaktır. Şahsen Berkan'dan büyük katkılar bekleyen bir basketbolseverim. Kendisinin altyapı maçlarını da canlı izlemiş biri olarak Berkay'ın Fenerbahçe Ülker'e ve Türk Basketboluna çok fazla değer katacağına inanıyorum. Şu an için tek eksiği tecrübe. Bu tecrübeyi de en iyi kazanacağı takıma gittiği kanaatindeyim.

Geçtiğimiz sezonu İTÜ'de kiralık olarak geçiren Erbil Eroğlu, bu sezonu da Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Erdemirspor'da kiralık olarak geçirecek. Bu sezon başında takımımızın hazırlık kampına da katılan ancak istenilen seviyeye gelmediğine karar verilen Erbil, önümüzdeki sezonuda kiralık olarak geçirecek. Kendi jenerasyonu içerisinde önemli bir potansiyele sahip olan ancak özellikle skorer anlamda biraz eksikleri bulunan Erbil'in kendisi için bu şansı çok daha iyi değerlendirmesi lazım. Çünkü kulübün ve Türk Basketbolunun kendisinden beklentileri büyük. Umuyorum ki bu sezon skor üretme zaafını da giderip, birinci lig tecrübeside kazandıktan sonra gelecek sezon rotasyona girecek kapasiteye ulaşır.

Bir başka altyapıdan çıkan oyuncumuz Kerem Hotiç'in bu sezonuda Darüşşafaka'da geçireceğini söyleyelim. Kerem'de özellikle genç takımdaki liderlik vasıflarıyla gelecek vaad eden bir oyuncu. Bir sezon daha kiralık olarak Darüşşafaka forması giyecek.

Her üç genç oyuncumuzada kiralık oynayacakları sezon boyunca sakatlıktan uzak, başarılı bir sezon diliyorum. Bu bir sezonun sonunda kendilerini geliştirmiş ve ispatlamış olarak tekrardan takıma geri dönmeleri ümidiyle..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder