15 Eylül 2012 Cumartesi

Cagliari Hazırlık Turnuvası Değerlendirmesi


Yeni sezon hazırlıklarını coach Simone Pianigiani'nin de katılımıyla İtalya'da sürdüren Fenerbahçe Ülker, Sardunya adasında Cagliari Hazırlık Turnuvasına katıldı. Sarı-Lacivertli ekip turnuvadaki ilk maçında İtalyan temsilcisi Dinamo Sassari ile ikinci ve son maçında ise Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaştı. Fenerbahçe Ülker turnuvayı bir galibiyet ve bir mağlubiyet ile tamamladı.

Fenerbahçe Ülker'de milli takımlardan dönen sporcular Emir Preldzic, İlkan Karaman, Bojan Bogdanovic ve Can Maxim Mutaf ile özel izinli olan yeni transfer David Andersen, takımın İtalya kampına katılmadılar. Bu oyuncuların yerine genç takımdan Erbil Eroğlu, Metecan Birsen, Mehmet Alemdaroğlu, Mehmet Şanlı ve Berk Uğurlu dahil edildi.

Dinamo Sassari 85-69 Fenerbahçe Ülker

Turnuvadaki ilk maçında takımımız, turnuvanın evsahibi olan Dinamo Sassari ile karşılaştı. Maç boyunca özellikle oyunun savunma kısmında istediğimiz seviyede olamamamız bizim hücum gücümüzüde sınırlandırdı.Yerli oyuncularımızında henüz form tutamamış olması ve bu karşılaşmada etkisiz kalmaları bu sonucun alınmasındaki en büyük etkendi.

Turnuvada 7 as oyuncuyla oynadığımızı ve bu 7 oyuncunun 3 tanesinin yeni transfer olduğunu göz önüne aldığımızda henüz uyum süresini tam anlamıyla tamamlayamadığımızı görebiliyoruz. Bu zaten olması gereken bir durum. Takım tam olarak çalışmalara başlamadan uyum sorununun ortadan kalkması imkansız. Ancak şu da bir gerçek ki maçlar oynandıkça ve antrenmanlar yapıldıkça oyuncuların birbirine olan uyumuda artıyor.

Simone Pianigiani, takımın başında daha 1 haftayı bile doldurmadı. O da takıma ve oyunculara alışma sürecinde. Ancak maçlarda izlediğimiz kadarıyla takımı çabuk kavramış ve kafasındaki sistemi oyunculara ezberletmek için çabalıyor. Milli takımlardan dönen oyuncularda takıma dahil olduğunda herşey daha da yoluna girecek.

1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 38-33
3.PERİYOT: 62-53
4.PERİYOT: 85-69
Lester McCalebb (20 sayı, 4 ribaund), Ömer Onan (9 sayı, 1 ribaund), Barış Ermiş (3 sayı, 1 ribaund), Romain Sato (15 sayı, 8 ribaund), Kaya Peker (6 sayı, 2 ribaund), Oğuz Savaş (5 sayı) Michael Batiste (11 sayı, 3 ribaund)

Fenerbahçe Ülker 70-65 CSKA Moskova

Bugün oynanan turnuvanın son maçında takımımız özellikle savunmada dün akşama oranla daha toplu bir görüntü verdi. Bu da hücumumuza olumlu bir şekilde yansıdı. Pianigiani'nin sistemini oluşturan sert ve doğru savunmayı bu maçta seyrekte olsa görme fırsatımız oldu. Bu da açıkçası gelecek günler için, taraftar olarak daha da umutlanmamızı sağladı. Şu bir gerçek ki coach kafasındaki oyun sistemini takıma monte ettiğinde bu sezon çok sert bir savunma takımı olacağız. CSKA maçıda bunun için ciddi bir test maçı oldu diyebiliriz.

Her ne kadar bizde de önemli eksikler olmasına rağmen CSKA'da da milli takımlarından dönen Krstic, Teodosic ve Ergec bu maçta forma giymediler.

1.PERİYOT: 16-16
2.PERİYOT: 38-33
3.PERİYOT: 46-53
4.PERİYOT: 70-65
Lester McCalebb (21 sayı, 2 ribaund), Barış Ermiş (7 sayı), Romain Sato (14 sayı, 6 ribaund), Kaya Peker (12 sayı, 6 ribaund), Oğuz Savaş (10 sayı, 6 ribaund), Michael Batiste (4 sayı, 3 ribaund), Ömer Onan (2 sayı, 6 ribaund)

Turnuvanın En'leri:
Takımın sayı lideri: 20.5 sayı ortalaması ile Lester Bo McCalebb
Takımın ribaund lideri: 7 ribaund ortalaması ile Romain Sato
En Uzun süre sahada kalan oyuncu: 36.42 dakika ile Lester Bo McCalebb

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder