4 Eylül 2012 Salı

Serdar Apaydın: "Hazırlık kampımız çok iyi geçiyor"


Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan Potada Fener adlı programın bugünkü konuğu Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Serdar Apaydın'dı. Takımın Topuk Yaylası'nda gerçekleştirdiği kampı ve transferleri değerlendiren Apaydın merak edilen birçok konuda da açıklamalarda bulundu. Bizde Serdar Apaydın'ın Potada Fener programında yaptığı açıklamaları sizler için derledik.

- Topuk Yaylası bizim için çok iyi geçti diyebilirim. Bormio'daki havanın aynısı Topuk Yaylası'nda da vardı. Daha rahattık. Kendi tesisimiz olmasından dolayı imkanlarımız çok fazlaydı. Etrafında yaklaşık 2 km'lik yürüme pisti var. Yemeklerimiz harikaydı. Antrenman olarak çok rahattık. Otelle salon arası 20 metrelik bir mesafedeydi. Vakit kaybı olmadı. Ulaşımda oyuncularda yorgunluk olmadı. İsteyen istediği zaman tek başına yürüyerek salona gidip şut çalışabildi. Oyuncular için dört dörtlük bir tesisti.

- Sporda en önemli şey tesisleşme. Bu da ülkemizde başkanımız sayesinde başladı diyebiliriz. Bizim zamanımızda oyuncular alınır ancak bu oyuncuların nerede çalışılacağı çok fazla düşünülmezdi. Böyle profesyonelce bir düşünce yoktu. Fakat şimdi herşey çok farklı. Yeni gelen oyuncular bu tesisleri hayranlıkla geziyorlar. Mesela ilk olarak Sato geldi İstanbul'a. Onunla ilgilendim ben. Geldiğinde Sato'yu Dereağzı'na götürdüm, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezdirdim ardından Ülker Sports Arena'ya da götürdüm. Sonra bir yer daha var orayada gideceğiz. Bormio ile aynı dedim. Sato'da bana; "Hala mı var?" dedi. Tabi onlar için değişik bir ortam. Onlar sadece basketbolla ilgililer. Ancak Fenerbahçe birçok farklı branşa sahip bir kulüp. Bu branşlarda şampiyonluk hedefleyen tek kulüpte biziz.

- Takıma yeni katılan oyuncular tam bir profesyoneller. Profesyonel oyuncu sorunsuz oyuncudur zaten. Kaliteli oyuncudur. Hiçbir şekilde kaprisleri yoktur. Antrenmandan 40 dakika önce salona geçerler kendi strinçlerini yapıyorlar ardından takımla birlikte antrenmana katılıyorlar. O ortamı, o havayı teneffüs ediyor. Yabancı transferlerimizin hepsini havaalanından ben aldım. Ve geldiklerinde söyledikleri ilk şey "tek düşüncemiz takımın kimyasının oturması" oldu. Böyle oyuncularlada birlikte olunca işler biraz daha kolaylaşıyor. 

- Yeni transferlerimizin çoğu birbiriyle daha önce aynı takımlarda yer almış isimler. Keza antrenörümüz Pianigiani'de öyle. Bo McCalebb ve David Andersen Siena'da Pianigiani ile birlikte mücadele ediyordu. Sato ile Batiste de Panathinaikos'tan birbirini tanıyan isimler. Ayrıca Sato daha öncede Pianigiani ile Siena'da çalışmıştı. Hepsi birbiriyle çok yakın arkadaşlar ve ilgililer açıkçası.Şu zamana kadar hiçbirinde kapris olmadı. Geciken şeyler olmuyor mu, oluyor tabi ki ama bunu asla sorun etmiyorlar. Mesela ev göstermeye gittik. Ben tahmin ettim ki İstanbul'a gelmiş bir oyuncu boğazda yaşamak ister. Bende salona yakın yerde, yürüme mesafesinde bir yer istiyordum, yolda vakit kaybetmelerini istemiyorum malum İstanbul trafiğinide bildiğimiz için hemen Ataşehir'de salonun arka tarafında kendilerine ev gösterdik. Hiçbirinden "Ben burayı beğenmedim başka bir yer olsun" dediklerini duymadık. Hepsi "Ben burada rahat yaşarım.Ailem burada rahat edebilir" şeklinde geri dönüşler aldık. 

- Bu durum Topuk Yaylası'nda da aynıydı. Takım içerisindeki kaynaşmada çok iyi oldu. Yeni transferlerimiz ile mevcut kadrodaki oyuncular kısa sürede bir uyum yakaladılar.Çünkü iyi transferler yapıp, iyi oyuncuları getirmek şampiyon oldun demek değil. Takım kimyasını oturmak önemli. Bu konuda da biz oldukça şanslı sayılırız.

- Pianigiani saha dışında çok sıcakkanlı bir insan. Ancak parkeye çıktığında sert ve disiplinli bir hale dönüşüyor. Bu ikisini çok iyi ayırt ediyor.Daha öncesinde Bornio'da çalışmıştım ben. Antrenman öncesi kendisiyle sohbetimizde olmuştu. İdman düdüğü çaldıktan sonra bambaşka bir karektere bürünüyor ve bunu da tüm oyuncuları kabullenmiş duyrumdaydı. Bize büyük katkı sağlayacak.

- Luca Dalmonte'de henüz aramıza katılmadı. O da Pianigiani ile birlikte İtalya Milli Takımı'nda yer alıyor. Onların 9 Eylülde maçları bitiyor. 10 Eylül'de de takıma katılacaklar.

- İtalya Milli Takımı'yla birlikte Türkiye ile oynanacak maç için dün Kayseri'ye geldiler. Ben ve Ertuğrul Hoca'da yarın Kayseri'ye gideceğiz. Hocamızında istekleri var ve her zamanda telefonla olmuyor. Yüzyüze görüşmekte gerekiyor. Kendisiylede görüştük. O da çok sevindi. "Gelin, çok iyi olur. Bir görüşelim" dedi. Şu an için herşey pozitif gözüküyor. Tek önemli olan şey takımın kimyasını en kısa sürede oturtabilmemiz.

- Staff kadromuz; ben takım menajeriyim. Başanrenörümüz; Simone Pianigiani, Luca Dalmonte ve Ertuğrul Hoca asistan koçlarımız, geçen sene Olin'de çalışan Erdem Can arkadaşımız istatistik bölümünde hocamızın istekleri doğrultusunda bize yardımcı olacak. Doktorumuz Tahsin Bey var. Takımın medical sorumluluğu tamamen onun üzerinde. Onun yanında bizimle birlikte 24 saat birlikte olacak spor hekimimiz var. Geçen yılda bizimle birlikte olan fizyoterapistimiz Nevzat Bey (Yüksel) yine bizimle birlikte olacak. Kondisyonerimiz İlker Berk bizimle birlikte olacak. İki tane masörümüz var. Malzemecimiz Erkan Abi (Karaca) yine bizimle birlikte olacak.

- Topuk Yaylası'nda 6 tane genç oyuncumuz vardı. Berk Uğurlu, Ali Rıza, Ziya Küçükaşçı, Mehmet Şanlı, Ayberk Güleryüz vardı. Metecan artık A Takım oyuncumuz. Ondan beklentilerimiz çok fazla. Geçen yıllarda Enes konusunda yaptığımız hatayı yapmadık. Metecan'a bir kontrat sunulmuş ve bu sayede hem onun kafası rahat hem ailesi rahat. Berkay'ı Olin'e kiraladık. Erbil bizimle birlikteydi.

- Milli Takımlar bulunan oyuncularımız henüz takıma dahil olmadı. Emir, Bogdanovic, İlkan ve Can Maxim takıma İtalya'da dahil olacaklar. Can geçtiğimiz sezonu çok iyi geçirdi. Savunması çok iyi olan bir oyuncu. Bence Ömer Onan'dan sonra Fenerbahçe Ülker takımının arkadan gelen en önemli oyuncularından biri. Geçen sene ligi oynamış olması, sorumluluk almış olması önemli. Artık bu şanslarınıda değerlendirmesi lazım.

- Önümüzdeki programımız şöyle; 7 Eylül Cuma günü Beşiktaş ile Akatlar'da saat 18:00'de bir hazırlık maçı yapacağız. 8 Eylül'de Roma'ya gideceğiz. 9 Eylül'de Roma ile bir maçımız var. Oradan Siena'ya geçeceğiz. Ayın 12'sinde Siena ile özel bir maç yapacağız. Simone içinde bir veda maçı olacak. Daha sonra da Sardunya adasına geçip orada iki maç yapacağız. Ardından CSKA Moskova ile İstanbul'a gelip Mirsad'ın jübile maçını oynayacağız.

- Oğuz bizimle birlikte antrenmanları gayet iyi geçirdi. Oğuz'un biraz kilo problemi var. Ona çok dikkat ediyor. Ayağında hiçbir problemi yok. Tamamen iyileşti. Takımla birlikte aynı tempoda çalışmalarına devam ediyor. Batiste'in ufak bir sıkıntısı vardı. Kondisyonerimizle birlikte bir hafta antrenmanlarda birlikte de çalıştı. Ancak ciddi bir sıkıntısı yok. Genel olarak Topuk Yaylası kampı sıkıntısız geçti diyebiliriz.

- Bayan basketbol takımımız yeni sezonda maçlarını Ülker Sports Arena'nın yanındaki küçük salonda oynayacak. Derbi ve önemli Avrupa maçlarını ise Ülker Sports Arena'da oynayacak. Yeni sezonda takım kaptanımız Birsel Vardarlı olacak.

Fenerbahçe Ülker Basket ÖZEL haberidir...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder