12 Ekim 2011 Çarşamba

Thabo Sefolosha, Fenerbahçe Ülker'de!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız NBA'de Oklahoma City Thunder forması giyen İsviçreli guard Thabo Sefolosha ile anlaşmaya vardı. Thabo Sefolosha, NBA'deki lokavt bitene kadar Sarı-Lacivertli Ekibimizde forma giyecek. Yeni transferimiz, yarın İstanbul'a gelecek.

Bu haber henüz resmi internet sitemizden duyurulmadı fakat haberin kaynağı çok net! Thabo Sefolosha! Yeni transferimiz kişisel twitter hesabından Fenerbahçe Ülker'e transfer olduğunu açıkladı. Sefolosha'nın twitter adresinden yazdıkları şöyle:

"I will be playing for Fenerbahçe Ülker in Turkey until an agreement is reached between players and owners! I am really excited to discover a new city and a new culture!"

Sabah yazdığım yazıda, takımımızın bu transfer konusunda ciddi olduğunu ve oyuncuyla anlaştığını belirtmiştim. ( Takımımızda, Thabo Sefolosha sesleri ) Sefolosha çok iyi bir savunmacıdır. Karakteri sağlam bir oyuncu. Takım oyunu oynar ve bu düzenden asla çıkmaz. Hücum yönü çok etkili değil. Çok fazla sayı atan bir oyuncu değil. Ancak savunma olarak, deyim yerindeyse kralı gelse adamı hayatından bezdirir. Zaten bu savunması nedeniyle NBA'deki lakabı "Kelepçe". Bu lakap zaten Sefolosha'yı anlatıyor. Kinsey'e oranla daha sert, daha inatçı ve daha uzun boylu (2.01). Takımımız için süper bir hamle oldu. Kinsey'in gidişi ve Tomas'ın da sakatlanmasıyla boşalan dış alan savunmamıza çok büyük katkısı olacak. Bu doğru transfer için Fenerbahçe Ülker yöneticilerini ve teknik ekibini kutluyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder