14 Ekim 2011 Cuma

Fenerbahçe Ülker Arena'da sona gelindi


Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena!

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yeni evi, Sarı-Lacivertli renklere gönül vermiş milyonların yeni mabedi. Fenerbahçe'ye her alanda çağ atlatmış, kulübün vizyonunu genişletmiş, kendini Fenerbahçe'ye adamış birinin, Büyük Başkan Aziz Yıldırım'ın çok değer verdiği bir proje. 2009 yılında temelleri atılan ve 2 yıl aralıksız süren bir çalışmayla Aralık 2011'in başında tamamlanacak olan bu salon, Fenerbahçe ile Ülker işbirliği sonucu ortaya çıktı. 13.800 oturma kapasitesine sahip olacak olan salonda loca ve sahayı gören restaurantlarda olacak. Açılışı yapıldıktan sonra Erkek ve Bayan Basketbol Takımlarımız maçları bu muazzam ve birçok kesimide kıskandıracak salonda oynayacaklar. Bende açılışına çok kısa bir gün kala sizlere bu muhteşem salonla ilgili bilgileri derleyip sizlere sunmak istedim.

Öncelikle bundan 2 yıl öncesine gidelim. Fenerbahçe Spor Kulübü, şu anda salonun bulunduğu arsayı satın aldıktan sonra salonun yapımı için girişimlere başladı. Erkek Basketbol Takımımızın ana sponsoru Ülker ile yapılan görüşmeler sonucunda Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın inşaatı kat karşılığı olarak, Fenerbahçe için Ülker tarafından yaptırılması kararlaştırıldı.

Ardından salonun projesi çizildi. Çizilen proje sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da ses getirecek bir projeydi. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip çok amaçlı spor ve eğlence merkezi olarak hizmete sunulacaktı. Bu şu demek oluyor; salon sadece maç günleri değil yılın her günü hizmet verebilecek. Yeni salonumuzda, 15 bin koltuk kapasitesi, modern teknik alt yapısı, VIP alanları, locaları ve salonu gören restoranlar bulunacak. Ayrıca salonun dışında küçük bir basketbol salonu, alışveriş merkezi ve çeşitli aktivite alanları yapılacak.

Projeninde hazırlanmasından sonra aralıksız olarak çalışmalar başladı. Günler geçtikçe salon yükselmeye, taraftarlarımızında heyecanı artmaya başladı. Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz, Fenerbahçe Ülkerli oyuncular ve teknik heyet salonu ziyarete gitmiş, salonun son durumunu yerinde incelemişlerdi.

Bu ziyaretin ardından da takımımız ligi şampiyon olarak tamamlamıştı. Salonun hedeflenen açılma tarihi Ekim 2011'di. Yani yeni sezonun başlama tarihiydi. Ancak bu tarih planlandığı gibi olmadı ve salonumuzun açılışı Aralık 2011'e ertelendi. Salonun açılışının ardından diğer projelere geçilecek ve proje tam olarak tamamlandığında sporla eğlence burada buluşacak. Tüm dünya takımları bu muazzam kompleksi kıskanacak.

Şu anda salonun iç kısmı neredeyse tamamlanmış durumda. Salonun parke zemini ve potaları monte edildi. Portatif tribünlerde salona eklendi. Tribünlerdeki koltukların hemen hemen tamamının monte etme işlemi tamamlandı. Ayrıca NBA salonlarında bulunan ışıklı led ribbonunda monte işlemi tamamlandı ve deneme çalışmalarına başlandı.


Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın, 360 led ribbonu çalışıyor ve 47 tonluk scoreboard'umuz yerine monte edildi. Bu scoreboard; Avrupa'nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük scoreboard'u konumunda.

Şu anda Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena kombine ve bilet fiyatlama çalışmaları halen devam ediyor. Salonun kombine biletleri önümüzdeki ay başında satışa sunulacak. Kombine Karta sahip olan taraftarlarımız Fenerbahçe Ülker'in maçlarının yanı sıra onlarca konser ve gösteri için ön alım hakkına sahip olacak.

İşte 2 yıllık bir emeğin sonucunda tamamlanacak ve hizmete girecek olan salonun kısa bir değerlendirmesi. İçerisindeki teknolojiyle, modern mimarisiyle, sosyal imkanlarıyla Türkiye'nin en büyük spor ve eğlence merkezlerinden biri olacak olan salonumuz çok kısa bir süre sonra taraftarlarımızla buluşacak. Salon bittikten sonra ise alışveriş merkezi, aktivite alanları gibi taraftarlarımızın yılın 365 günü kullanabileceği tesislerin yapımına başlanacak.

Umarım sizlere salonumuzu biraz olsun tanıtabilmişimdir. Salonu daha da yakında görmek, havasını solumak istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit: Salon açıldıktan sonra tribündeki yerinizi almanız. ;)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder