11 Ekim 2011 Salı

Emir Preldzic: "Çekişmeli bir lig olacak"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Milli Yıldızı Emir Preldzic, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi hazırlık döneminin genel değerlendirmesini ve takımın bu sezonki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçen sezona oranla Anadolu Efes ve Galatasaray'ın çok güçlü kadrolar kurduklarını belirten Emir; ''Ligde çok ciddi rakipler var karşımızda. Biz, Anadolu Efes ve Galatasaray şampiyonluk için mücadele ederiz'' dedi.

Süren lokavt nedeniyle NBA'den bir çok oyuncunun Türkiye'de forma giyecek olmasına değinen Genç Yıldızımız, ''Genel olarak NBA oyuncularının gelişi Türkiye için güzel bir şey oldu. Türk taraftarları bir çok NBA oyuncusunu izleme fırsatı bulacak. Ama tüm sezon kalamayacaklardır herhalde. O anlamda kötü.'' ifadelerini kullandı.

Emir, THY Avrupa Ligi'nde son derece güçlü rakiplere karşı mücadele edeceklerini vurgulayarak, ''Takım olarak yine iyi maçlar çıkartmak istiyoruz. Bu sezon THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin İstanbul'da gerçekleştirilecek olması bizim için hem motivasyon hem de büyük avantaj. Burada Dörtlü Final oynamak müthiş gurur olur. Ama çok ciddi rakiplerle karşı karşıyayız. Çok sayıda zorlu ve önemli maç oynayacağız. Hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımızın kadrosunda yer alan Genç Oyuncumuz, yaşadığı deneyimi anlattı.

Emir, Türk Milli Takımı'nda yer alırken yaşadığı duyguları şu sözlerle ifade etti: ''İlk başta garip geldi. Farklı bir milli takım için oynayacaktım. Ancak takımdaki herkes bana yardımcı oldu ve kısa zamanda adapte oldum. İki ay boyunca ekip olarak çok iyi çalıştık ve Avrupa Şampiyonası'nda iyi şeyler de bekliyorduk. Maalesef talihsizlikler oldu''

Emir Preldzic, Başkanımız Aziz Yıldırım'ın, futbolda yürütülen şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasından duyduğu üzüntüyü şu sözlerle ifade etti: ''Aziz Yıldırım'ın yaşadığı çok üzücü ve talihsiz bir durum. O, Fenerbahçe'nin her şeyi. İnşallah en kısa zamanda serbest bırakılır ve tekrar aramıza döner.''

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder