2 Ekim 2011 Pazar

Nations Cup Gençlerde Şampiyon Fenerbahçe Ülker


Bu yıl ilk defa düzenlenen ve Türk-Yunan dostluğunu geliştirmek amacı taşıyan Two Nations Cup'ta Gençler Turnuvası dün gece oynanan üçüncü maçlarla tamamlandı. Turnuvaya A Takım seviyesinde katılan takımların, Genç Takımları arasında düzenlenen Two Nations Cup Gençler Basketbol Turnuvası, Fenerbahçe Ülker Genç Basketbol Takımımızın namağlup Şampiyonluğu ile tamamlandı.

Turnuvadaki ilk maçında cuma akşamı Anadolu Efes ile karşılaşan gençlerimiz son topa kalan maçı 84-82 kazandı ve turnuvaya galibiyet ile başladı. Ertesi gün yani Cumartesi günü sabah 11:00'de Olympiacos Genç Takımı ile karşılaşan Ekibimiz baştan sona üstün götürdüğü maçı 81-64 gibi farklı bir skorla kazanarak 2'de 2 yaptı. Aynı günün akşamı saat 21:00'de bu sefer Panathinaikos ile karşılaşan Gençlerimiz salonda 72-65 galip ayrılarak turnuvayı 3'te 3 yaparak, namağlup şampiyon olarak tamamladılar.

Turnuvada Fenerbahçe Ülker Genç Takımımızda ön plana çıkan oyuncular Berkay Candan, Metecan Birsen ve Mehmet Şanlı oldu. Bu üç gencimiz ilerisi için bizlere ışık vermeye devam ediyor. Berkay geçtiğimiz sezondan beri aralıklarla A takımla çalışmalara katılmış ve bazı maçlarda da A Takımda süre almıştı. Metecan ise bu sezon başı hazırlık döneminde A Takımla çalışmalara katılmış ve hazırlık maçlarının bir kısmında süre almıştı. Bu iki genç oyuncuda Coach Spahija'nın dikkatini çekmiş olacak ki A Takımla kamplara alınmış, deplasmanlara götürülmüş. Bu turnuvada bu üç gencimizin başı çektiği, gayet başarılı bir performans gösterdik. Mehmet Şanlı ve Berkay Candan turnuvada double-double yapmayı başaran nadir oyunculardan oldular.

Gençlerimiz takım halinde savunmayı çok iyi uyguladılar. Fenerbahçe Ülker Genel Koordinatörümüz Aydın Örs'ün altyapılarda her zaman uygulattığı ve asla geri adım atmadığı Adam-Adama savunmada hem Yunan takımlarına hem de Anadolu Efes'e karşı gayet başarılıydık. Anadolu Efes karşısında bir ara 15 sayı geriye düştüğümüz maçı kazanmış olmamızda savunmadaki bu adam-adama savunmayı başarılı bir şekilde yapmamızdan kaynaklanıyordu. 15 sayılık bir farkı sadece hücumda sayı bularak kapatamazsınız, savunmada da rakibe sayı attırmamanız gerekiyor. Genç Takımımızda hücum konusunda sıkıntı yaşanacak bir nokta yok. Çünkü takımdaki hemen hemen her oyuncunun skorer kimliği var. Biri maç içerisinde dursa bench'ten gelen bir başka oyuncumuz kaldığı yerden devam ediyor. Özellikle pota altı hücumlarda rakibimiz kim olursa olsun çok bariz bir üstünlüğümüz var.

Bizim Genç Takımımızın en büyük şansı da Fikret Doğan gibi, gerçek Fenerbahçeli ve basketbol Altyapıda artık uzmanlaşmış bir Başantrenöre sahip olması. Genç Takımın bir maçını izlemeye gittiğimde geride olan takımına mola almış ve oyuncularına şu sözü söylemişti: "Fenerbahçe Armasını gören herkes deli gibi oynar, sizi alt etmeye çalışır! Çıkın ve bu armaya, bu formaya layık olmaya çalışın!" İşte takımdaki Genç oyunculara Fenerbahçe sevgisini böyle aşılayan bir hocanın sporcularıda her zaman mücadeleye bir adım önde başlar.

Fenerbahçe Ülker şu anda Türk Basketbolunda geriden gelen yeni jenerasyonlarının en büyük sporcu kaynağı. Gerek altyapı organizasyonlarıyla, gerek yetiştirdiği sporcuların disiplin ve becerileriyle Türk Basketboluna birçok yeni yeteneği kazandıran kurum. Yunan basketbolunda son yıllarda altyapıdan oyuncu çıkartamama sorunu nedeniyle A Takımlarının düştüğü sıkıntıları biliyoruz. Yabancı oyuncu ağırlıklı takımlar kuruyorlar. Kadrolarında 30 yaş üstü bir çok oyuncu barındırıyorlar. Bu Yunan Milli Takımınıda olumsuz etkiliyor. Oysaki biz altyapımızın yetiştirdiği bu oyuncularla çok daha genç bir takım şekline bürünüyoruz. Geçtiğimiz sezon Gençler Euroleague'de Final maçlarına yükselmiş bu Takım, bu sezonda çok önemli takımların yer aldığı bir turnuvayı Şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe Taraftarının gönlü rahat olsun. Altyapımızda çok büyük yetenekler var. Basketbol Takımımızın geleceği hiç olmadığı kadar parlak. Belkide 5-10 yıl sonra Basketbolun Barcelona'sı oluruz. Gençlerimizi birkez daha tebrik ediyorum. Onlarla gurur duyuyoruz!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder