12 Ekim 2011 Çarşamba

Takımımızda, Thabo Sefolosha sesleri


Hırvat oyuncusumuz Marko Tomas’ın 3 ay sürecek sakatlığı sonrası oyuncu arayışlarına başlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız için, Keith Langford’un ardından İsviçreli oyuncu Thabo Sefolosha ismi gündeme gelmeye başladı.

Fransız basını kaynaklı habere göre Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 27 yaşındaki oyuncu ile lokavt süresince geçerli olacak bir sözleşme imzaladı. 2009 yılından bu yana Oklohama City Thunder forması giyen Sefolosha, 2.01 boyunda ve 98 kilo ağırlığında. Şutör guard, daha önce Avrupa’da Tege Riviera Basket (2001–2003), Chalon-sur-Sâone (2003–2005), Angelico Biella (2005-2006) takımlarının formalarını giydi.

NBA kariyerine Chicago Bulls forması ile başlayan Sefolosha, 4 sezonda toplam 288 maça çıktı. Ortalama 21.2 dakika süre alan Sefolosha 5.5 sayı, 3.6 ribaund ve 1.5 asist ile mücadele etti.

Bugün Kaan Kural'ın "Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi" dediği Sefolosha, takımımızın aradığı kan diyebilirim. Ayrıca Kaan Kural'ın bu açıklaması transferinde ciddi olarak düşünüldüğü ve imzaların atıldığını işaret ediyor. Sefolosha, NBA'deki en çok beğendiğim kısa savunmacılardan biri. Bu iddia doğru çıkarsa, her ne kadar rakiplerimiz gibi yıldız oyuncu transferi yapmamış olsakta, takımımıza "Takım Oyunu" oynayan bir oyuncu transfer etmiş oluruz. Bizim için önemli olanda bu. Bu transfer gerçekleşirse bana göre Fenerbahçe Ülker bir level yukarı atlar. NBA'de 288 maça çıkmış olması ve ortalama 21.2 dakika süre almış olması bu oyuncunun NBA'de de başarılı bir grafiğinin olduğunun göstergesi. İnşallah bu duyumlar, bu haberler doğru çıkar. İnanın bu takıma çok faydalı olacak bir oyucu. Resmi açıklamayı sabırsızlıkla bekliyorum.. :)

Bu arada, bu akşam Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Finali'nde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza başarılar diliyorum. Attığınız basket olsun!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder