11 Ağustos 2011 Perşembe

İLK'lerin gecesi


Özlemişiz bu heyecanı.. Televizyon başında "-Hadi be olum, at şu sayıyı, Hadi bu üçlük girsin, İşte bu! Harika bir basket..." naraları atmayı. Dünya 2. apoletli Millilerimize kavuştuk bu akşam. Yine heyecanlı bir maç yaşadık. Maç uzatmalara gittiğinde "-Yok arkadaş! Hazırlık maçı bile olsa bu takım bizi kalpten götürecek." diye mırıldandığımı hatırlıyorum. :) Ama allahtan sonu alıştığımız gibi mutlu bitti. :)

Bu akşam 12 Dev Adama kavuşmanın yanı sıra birçok ilkleri de yaşadık. Önce bu ilk'leri şöyle bir hatırlayalım.

- A Milli Basketbol Takımımız, göreve 2004 yılında başlayan ve 2010 yılında sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan Tanjevic'ten yoksun İLK maçına çıktı.
- A Milli Basketbol Takımımız, koç Orhun Ene yönetimindeki İLK maçına çıktı.
- 12 Dev Adam, 2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamındaki İLK maçına çıktı.
- Enes Kanter, A Milli Basketbol Takımımız ile İLK maçına çıktı.
- Emir Preldzic, A Milli Basketbol Takımımız ile İLK maçına çıktı.
- Furkan Aldemir, A Milli Basketbol Takımımız ile İLK maçına çıktı.
- 12 Dev Adam, geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndaki Final maçının ardından İLK defa seyircisinin önüne çıktı.

Tüm bu ilklerin yaşandığı akşamda belki sahada çok iyi bir oyun izleyemedik, çok iyi hücum organizasyonları yapamadık ama takımın geleceği için umutlarımızı arttırdık. Bugün sahada geleceğin Milli Takımında kilit rol oynayacak; Emir, Enes ve Furkan'ı seyrettik. Hatta ikinci çeyreğin başında sahada tamamen gelecek jenerasyonun oyuncularından kurulu bir 5 ile oynadık. Emir Preldzic, Ender Arslan, Enes Kanter, Furkan Aldemir ve Cenk Akyol beşi ile sahadaydık. Bu uzun zamandır benim gördüğüm en genç beş oldu. Her defasında, Ömer, Hido, Kerem yada K. Gönlüm'den biri mutlaka sahada olurdu. Ama bu sefer tamamen genç jenerasyonun oyuncuları sahadaydı. Bu beni oldukça sevindirdi. Bu gençlere Semih Erden, Ömer Aşık, Sinan Güler'de eklenecek. Şu kadroya bakıyorumda, geleceğimizin temellerinin çok ama çok sağlam olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 10 yıl, 12 Dev Adamın çok fazla sorun yaşayacağını tahmin etmiyorum.

Gelelim bu seneye.. Şuan ki kadro bana göre Türk Milli Erkek Basketbol Takımının bu zaman kadarki en iyi kadrosu. İyi bir hazırlık döneminin ardından Avrupa Şampiyonası'nda, Şampiyonluğun en büyük adayından biri olacağız. Çünkü biz oraya "Dünya 2.'liği Apoleti" ile gideceğiz. Kadromuz gençlerle tecrübelilerin kaynaştığı, hem yüksek tecrübeye sahip, hemde gençliğin verdiği enerjiyi üzerinde barındıran bir yapıda. Bu da bize çok ama çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Ukrayna karşısında, oyuncularımıza tatilin ardından yapılan yüklemelerin olumsuz etkilerini gördük. Çok fazla atış kaçırdık. Ama bu olumsuz etkiler oldukça doğal. Bir haftaya kadar bu etki azalmaya başlayacaktır. Oyuncuların kas güçleri tekrardan olması gereken seviyeye dönecektir.

Bu hazırlıklar kapsamında ilk turnuva. Bu turnuvada takımı en son haliyle değil, henüz başlangıç halinde göreceğiz. Yarın akşam rakip Almanya olacak. Ukrayna'ya oranla çok daha kuvvetli bir rakip. Yarın epey zorlanacağız gibi duruyor. Ama dediğim gibi, henüz başlangıç aşamasındayız. Takımın son halini görebilmek için İstanbul'daki turnuvayı beklememiz gerekicek. O zamana kadar ki oynayacağımız her maç, her turnuva bizim için sonuca ulaşacağımız adımlar olacak.

Son sözde İzmir seyircisine.. Evet, İzmir bir basketbol şehri. Ama ne olur birazda tezahurat yapın. Basketbol seyirciyle güzel ama birazda reaksiyon veren seyirciyle çok daha güzel oluyor. Tribünde zıplayın demiyorum, en azından oturduğunuz yerden "Türkiye" tezahüratına katılın.. İnanın ben televizyon başında sizden daha çok reaksiyon veriyorum.. :) Salonu doldurduğunuz içinde ayrıca hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

Yarınki Almanya maçında da 12 Dev Adama şimdiden başarılar diliyorum. Kazanma alışkanlığımızın sürmesi dileğiyle.. Maç yine 20.30'da CNN Türk'te..

(Emir, Ay-Yıldızlı forma ile sahaya İLK kez, ilk çeyreğin bitimine 1.16 var iken girdi ve Ay-Yıldızlı forma altındaki İLK sayısını da ikinci periyodun hemen başlarında (8.46) attı.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder