12 Ağustos 2011 Cuma

Ekim ayı "Ateş Hattı" olacak


Bugün İzmir'de düzenlenen kura çekiminin ardından Beko Basketbol Ligi'nde 2011/2012 sezonu lig fikstürü belirlendi. Fikstürün yanı sıra, Türkiye Kupası eleme maçları ve finallerinin yapılacağı tarihler, Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihi ile All-star 2012'nin tarihleride açıklandı. İşte tam bu noktada açıklanan tarihler sonucunda Ekim ayı adeta bir "Ateş Hattı"nı andıracak.

Beko Basketbol Ligi başlamadan önce, geçtiğimiz yılın lig Finalistleri olan Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray arasında 12 Ekim 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynanacak. Bu maç, günümüzdeki sorunlar ve en son geçtiğimiz gün oynanan Milli Maçta Fenerbahçeli oyuncumuz Emre Belözoğlu'na yapılan çirkin protesto neticesinde gerilimli geçeceğe benziyor. Sarı-Kırmızılı taraftarların geçtiğimiz sezon final serisinde ortaya koydukları tavırda göz önüne alındığında risk boyutu yüksek olacak. Üstelik bu maça iki takım taraftarlarıda alınacağı için güvenlikte aynı oranda yüksek olmak zorunda. Aksi taktirde tribünlerde istenmeyen olaylar yaşanabilir. Emniyetin gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Bu maçı atlattıktan sadece 3 gün sonra Beko Basketbol Ligi başlayacak. 15-16 Ekim tarihleri arasında oynanacak ilk hafta maçları arasında öyle bir maç varki, bu ortamda oynanmaması gereken belkide tek maç! Fenerbahçe Ülker-Trabzon Basket.. Evet, fikstürün belkide en kötü halkası oldu bu maç. Çünkü geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Futbol Takımı ile Trabzonspor arasında Spor Toto Süper Lig'de son maça kadar süren şampiyonluk yarışı ve bu yarış sonucunda da Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kazanması Trabzon cephesinde büyük bir yıkım yaşatmıştı. Bu o kadar büyük bir yıkımdıki Trabzonlu yöneticiler ipesapa gelmez, cehalet göstergesi olan yorumlar yapmışlar ve zaten gerilimli olan ortamı dahada germişlerdi. Buna birde Trabzonlu taraftarların şiddeti körükleyen tavırlarıda eklenince olay tribünlere de sıçramış oldu. Büyük ihtimalle Trabzon ile İstanbul'da oynanacak maça rakip takım taraftarı alınmayacak. Bu olay çıkmasına engel olacaktır fakat salonda tepkiyi asla engellemeyecektir. Tribünler tezahüratlarla tepkilerini ortaya koyacaklardır.

Ekim ayında başlayacak basketbol heyecanının bu iki büyük maç ile başlaması normal zamanda elbetteki çok iyi olacaktı. Fakat Fenerbahçe'ye karşı alınan cephe karşısında bu maçların arka arkaya gelmesi pekte hayırlı olmadı.

Yinede buradan Fenerbahçe Taraftarına seslenmek istiyorum. Biz, rakibimizi yapacağımız tezahüratlarla baskı altına alalım. Karşı taraftan yapılacak tahriklere kapılmadan sadece sahada mücadele eden takımımızı destekleyelim. Çünkü biz, ne Ay-Yıldızlı formayı taşıyan bir oyuncuyu yuhalarız, ne de ligde son hafta kaybettiğimiz şampiyonluğun ardından çirkeflik yaparak ve bu acıyı başkalarının sevinçlerinden çıkarmaya çalışırız. Çünkü Bizler; Fenerbahçe Taraftarıyız. Biz Bize Yeteriz!

Yeni sezon öncelikle takımımıza ve daha sonrada ligde mücadele edecek tüm takımlara hayırlı olsun. Umarım sakatlıklardan uzak, fair-play'in ön plana çıktığı bir lig yaşarız.

1.HAFTA (15-16 Ekim 2011)
Aliağa Petkim - Hacettepe Üniversitesi
Fenerbahçe Ülker - Trabzonspor
Olin Edirne - Galatasaray
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Tofaş
Banvit - Pınar Karşıyaka
Erdemir - Anadolu Efes
Türk Telekom - Antalya Büyükşehir Belediyesi
Beşiktaş - Bandırma Kırmızı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder