4 Ağustos 2011 Perşembe

Euroleague Playofflarının kapısından döndü!

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague'de mücadele edecek olan takımımızın çalışmalarına 22 Ağustos'ta başlayacağı haberini dün buradan vermiştim. Bu sezon Final-Four hedefiyle başlayacağımız sezon bizim için elbette kolay olmayacak. Birçok zorlu maç oynayacağız. Birçok kaliteli rakiple karşılaşacağız. Başarı içinde bu takımları yakından tanımamız çok önemli bir hal alıyor.

Euroleague'in resmi internet sitesi ise bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Nasıl mı?? Şöyle anlatayım:

Euroleague.net'te hergün 2011/2012 sezonunda Euroleague'de mücadele edecek olan takımların profillerinin ve geçmiş başarıları, kulüp tarihi gibi konuların yer aldığı haberler yayınlanıyor. Bugün, sıra Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızdaydı ve Euroleague.net Sarı-Lacivertli ekibimizin tanıtımının ve gelecek sezonki takım profilinin yer aldığı bir haber yayınlandı. Şimdi sizlere bu haberin içeriğinden bahsetmek istiyorum. Haberde; geçtiğimiz sezon Euroleague'deki performansımız, Fenerbahçe Spor Kulübü ve şubemizin tarihi, Lig tarihimiz ve bu sezon Euroleague'de takımımızın hedefleri yer alıyor.

Haberde geçtiğimiz sezon ile ilgili; "Bu sezon İstanbul'da oynanacak Final Four'a katılmak için Fenerbahçe Ülker'in büyük çaba sarfettiği, geçtiğimiz sezon Euroleague TOP 16'da 3-0'lık bir seri yakaladığı ancak sonunu getiremediği ve playoffların kapısından döndüğü, Euroleague'den elenmesine rağmen ülkesinde üst üste ikinci defa Türkiye Kupası'nı ve Lig Şampiyonluğunu kazandığı" vurgulandı.

Kulübümüzün ve basketbol ligimizin tarihi ile ilgili olarakta; "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1907 yılında kurulduğu ve bu tarihten itibaren kapılarını basketbola ve birçok spor dalına açtığı, Türkiye Basketbol Ligi'nin ise 1966 yılında kurulduğu, Fenerbahçe'nin ilk defa 1991 yılında Tofaş'ı yenerek "İlk Lig Şampiyonluğu"nu kazandığı, 1992, 1993 ve 1995 yıllarında da finale çıktığı fakat finalde kaybederek ikinci olduğu, 1998 yılında ulusal ligi 3. sırada bitirdiği ve Euroleague niteliklerine ulaştığı, Fenerbahçe'nin o sezon Mahmoud Abdul-Rauf, Marko Miliç, İbrahim Kutluay ve rahmetli Conrad McRae sahip güçlü bir takım olduğu ve Real Madrid'e elenmeden önce sekizli finallere doğru ilerlediği, Kulübümüzün 1996 ve 2001 yıllarında Koraç Kupası'nda çeyrek finale ulaştığı, 2005 FIBA ​​Avrupa Ligini dördüncü sırada tamamladığı, 2006 yazında Fenerbahçe'nin, Türk Basketbol Tarihinin en güçlü ekiplerinden olan Ülker ile birleştiği ve bu birleşim sürecinin ardından 5 sezonda 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu kazandığı, 2007/2008 sezonunda Euroleague'de Çeyrek Finale yükseldği ve bu süre boyunca Türk Basketboluna damga vurduğu" belirtildi.

Son olarakta; "Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz sezon Euroleague playofflarının kapısından döndü ve kendi sahasında yüce bir hükümdarlık kurdu. Bu başarılı ve büyülü geçecek 2011-2012 sezonunda takım, gelecek için umut olacak temellerini attı." ibarelerine yer verildi.

Yazının orjinal metni için; http://www.euroleague.net/news/i/86280/180

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder