9 Ağustos 2011 Salı

Emir, ilk kez konuştu


Emir Rile Preldzic.. Birçoğunuz Emir'in diğer adını bilmez.. :) Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın ve A Milli Basketbol Takımımızın genç yıldızı. 4 sene önce Bogdan Tanjevic tarafından adeta elinden tutup getirildi ülkemize. Çünkü daha çok gençti. 19 yaşındaydı ve ilk defa ülkesinden ayrılacaktı. Türkiye'ye geldiğinde çok tartışıldı, hem Tanjevic hemde Emir. Nedeni ise Tanjevic'in 19 yaşındaki bir oyuncuya umut bağlayarak takıma aldırmasıydı. Ama koç hep Emir'in arkasında durdu. Ondaki ışığı görmüştü bir kere, Avrupa Basketboluna ve Fenerbahçe Ülker'e yeni bir yıldız kazandıracaktı.

Adım adım çıktı basamakları. Çalıştı, çalıştı, hep çalıştı. Antrenman sonraları özel çalışmalar yaptı. Kendisinden beklentilerin büyük olduğunu biliyordu. Ülkesinde efsane olarak gördüğü isim tarafından, yıldız yaratmak vaadiyle gelmişti bu yabancı ülkeye. İlk sezonunda fazla şans bulamadı. İkinci sezonunda süre almaya başladı. Üçüncü sezonundan ise artık takımın önemli bir silahı olmuştu. İlk geldiği günlerde eleştirenler, şimdi onu hayranlıkla izliyorlardı. Ondaki cevherin farkına yeni varmışlardı. Ama Tanjevic bunu daha 4 sene evvel keşfetmişti.

Dedim ya çok erken geldi ülkemize diye. Adeta burada bizden biri oldu 4 sene boyunca. İçine kapanık, düzgün bir yaşantısı olan bir insan izlenimi uyandırıyordu. Ayrıca, taraftarlarda onu çok sevdi. Sohbet masalarında takımın oyuncuları sayılırken, ismi ön sıralarda sayılmaya başlandı. Emir; yaşantısıyla, davranışlarıyla sadece Fenerbahçe taraftalarının değil, taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazandı. Herkesin dilinde acaba Türk Milli Takımı'nda oynar mı? sorusu dolaşmaya başladı. İlk önce Türk vatandaşlığına geçti. Resmi olarakta artık o, bizden biriydi. Türk Milli Takımında oynarmısın diye sorduklarında, çok düşünmeden teklifi kabul etti. Çünkü burası artık onun evi olmuştu. Türk insanı onu o kadar çok seviyorduki, Ay-Yıldızlı formayı taşıma gururunu yaşamasına fırsat doğmuştu.

2010 Dünya Şampiyonasına Milli Takıma katılamadı. Çünkü, Bosna Hersek ve Slovenya Basketbol Federasyonları Emir'i bırakmak istemiyorlardı. Çok dil döktüler, Dünya Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı formayı giymesini engellediler. Ama Emir'i asla pes ettiremediler. Kafasına koymuştu bir kere: Ne olursa olsun Ay-Yıldızlı formayı giyecek, o forma için terini akıtacaktı. Ve beklenen haber 2011 yazında geldi. FIBA, Emir'in Türk Milli Takımında oynamasına izin verdi. Ve bu sevindirici haberden kısa süre sonra açıklanan Aday Kadroya çağrıldı Emir. Büyük bir talih sizlikte olmazsa, bu yaz Avrupa Şampiyonasında Türk Milli Takımı için ter dökecek.

Bu karar, Bosna Hersek'te çok tartışıldı. Emir'e büyük baskılar yapıldı. Bu yüzden de bugüne kadar Milli Takım'da hiçbir muhabirle röportaj yapmadı. Tepkilerin dinmesini, insanların onu anlamasını bekledi. Ülkelerinden çıkan bir yıldızı, daha da parlayacağı bir arenada izlemelerini ve desteklemelerini bekledi. Ve bugün, İzmir'e giden Milli Takım kafilesinin idmanında Emir İlk kez Milli Takımdaki röportaj verdi.

İlk röportajında kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, ''Belki Milli Takım'da çalışmaya başlayalı 1 ay oldu ama bana herkes yıllardır takımdaymışım gibi yakın ve saygılı davranıyor. Her şey çok yolunda gidiyor. Litvanya'daki şampiyona öncesi hazırlık dönemini çok iyi geçirmemiz gerekiyor. Bu aşamadan sonra şampiyonayı maç maç düşüneceğiz. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Her şey yolunda giderse, iyi bir sonuç elde edebiliriz." dedi.

Emir'den böyle bir açıklama içimi rahatlattı. Çünkü takımda mutlu olması, kendisine sıcak davranılması çok önemliydi. Zaten takımdaki 4 oyuncuyla daha önce Fenerbahçe Ülker'de oynadı. Hidayet, gençlere değer veren ve takıma katılan her genç oyuncuya sıcak yaklaşan, onların yabancılık çekmemesi için elinden geleni yapan bir isim. Kerem ve Ömer'de keza öyle. Şimdi Emir'i sahada görme vakti. İzmir'de tüm gözler onun üzerinde olacaktır. Bu şampiyonada Emir'den çok umutluyum. İnşallah sakatlık falan olmazda, takımdaki yerini alır, sahada mücadele eder. Emir'i Ay-Yıldızlı forma altında izlemek için çok bekledik. Şimdi beklentilerimizin karşılığını alma vakti geldi. Haydi! 11-13 Ağustos'ta Halkapınar Spor Salonu'na..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder