14 Ağustos 2011 Pazar

Spor Toto World Cup 10'un Ardından

Spor Toto World Cup 2010, dün oynanan Türkiye-Sırbistan maçının ardından tamamlandı. 12 Dev Adam turnuvayı 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak üçüncü sırada tamamladı.

Milli Takımımızın performansına kısaca değinecek olursak, bu turnuvada genel olarak istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Zorlu bir antrenman temposunun ardından çıktığımız ilk hazırlık turnuvası olması nedeniyle de pek hazır bir görüntü veremedik. Turnuva boyunca pota altında Semih ve Ömer Aşık'ı çok aradık. Neredeyse hiç pota altı hücumu gerçekleştirmeden turnuvayı tamamladık. Enes çok yetenekli bir oyuncu ama maç eksiği problemi kendini hissettirdi. Furkan ise henüz A takımda oynayacak düzeyde değil. Şutu hiç yok. Sadece pota altından oynayacağı birebirlerle sayı katkısı verebiliyor. Buda Milli Takım seviyesindeki bir oyuncu için çok eksik bir nokta. Ersan'ın şut katkısı turnuva boyunca çok düşüktü. Geçtiğimiz sene Dünya Şampiyonasında Hido'yla beraber takımımızın en önemli silahıydı. Bu senede en büyük kozumuz olacak ama bir an önce form tutması lazım. Almanyadaki turnuvaya kadar düzeltir umarım kendini yoksa 4 numarada Avrupa Şampiyonası'nda hiç birşey yapamayız. Çünkü orda oynayacak ikinci bir 4 numaramız yok. Koç, Emir'i aralıklarla o pozisyonda denedi ama sadece Emir'den katkı almak bizi ilerilere taşıyamaz. Mutlaka Ersan'ın da Emir'e hücumda destek vermesi lazım.

Bu turnuva boyunca en büyük problemimiz ribaundlardaydı. Savunma ve hücum ribaudlarında hiç yoktuk. Ribaund için konsantrasyonumuzu sağlayamamışız daha. Bu bize çok kan kaybettirdi. Sırbistan maçında bir hucumda 4 tane hücum ribaundu verdik. Ribaundu alamamak takımımızın fiziksel olarak daha çok yorulmasına neden oluyor. Ribaundlar içinde Almanya'daki turnuvaya kadar iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bir diğer sıkıntı ise; oyun kurucularımızdan asist katkısı hiç alamadık. Asist en büyük problemlerimizden biriydi. Takım halinde asist yüzdemiz çok düşüktü. Oyun kurucularımız oyunu kurmakta çok zorlandı. Özellikle de top çıkartırken yediğimiz baskılarda kolay toplar kaybettik. Genel olarak iyi bir turnuva geçirmedik. Ama bu asla Şampiyona öncesi bir kıyaslama olamaz. Bu turnuvada eksiklerimizi gördük. Şimdi Avrupa Şampiyonasına kadar bu eksikleri gidermeye çalışacağız. Form tutmayan oyuncularımızın form tutmalarını sağlamalıyız. Takımı tam olarak hazır bir şekilde ancak İstanbul'daki turnuvada görebiliriz. Bu turnuvaya bakıp, karamsarlığa kapılmanın bir anlamı yok. Unutmayalım geçtiğimiz sezon Dünya Şampiyonası öncesinde de oynadığımız ilk hazırlık turnuvasında iyi bir grafik çizmemiştik. Elbette kazanma alışkanlığı önemli fakat asıl önemli olan iyi oyun ritmini gerekli dönemde yakalayıp, sahaya yansıtabilmek.

Gelelim turnuvada mücadele eden Sarı-Lacivertli oyuncularımızın performanslarına. Ömer Onan, Emir Preldzic ve Oğuz Savaş bu turnuvada mücadele eden Fenerbahçe Ülkerli oyuncularımızdı. Ömer her zamanki gibi yapması gerekeni yaptı. Savunmada tam olarak bildiğimiz Ömer Savunması yapamasada yine elinden geleni yaptı. Hücumda 13.33 sayı ortalamasıyla Millilerimizin en skorer ismi oldu. Henüz kendiside fiziksel olarak tam hazır değil. Günler ilerledikçe daha hazır hale gelecektir. Oğuz bu turnuvada genel olarak pek iyi bir grafik sergilemedi. Çok kolay attığı sayıları bu turnuvada atamadı. Henüz mental ve fiziksel olarak oynamaya hazır değil. Buna rağmen blokta 1.67 ortalama yakalayarak Millilerimizin en iyisi oldu. Bu üç oyuncumuz arasında en hazır görüntü veren ise Emir Preldzic oldu. Ukrayna karşısında ilk kez giydiği Ay-Yıldızlı formanın heyecanı vardı. Hücumda çok fazla top kullanmadı fakat yaptığı 3 asistle Ukrayna maçında en çok asist yapan oyuncumuz oldu. Almanya ve Sırbistan maçlarında ise sanki 12 Dev Adamın kırk yıllık oyuncusuymuş gibi mücadele etti. Koç, Ukrayna maçına nazaran son iki maçta çok daha fazla oyunda tuttu. Diğer oyuncularla tam olarak uyum sağlayamasada yinede turnuvada en hazır oyuncu izlenimi uyandırdı. Sırbistan maçında attığı 16 sayı ile hem Millilerin hemde maçın en skorer ismi oldu. Ayrıca turnuva boyunca yaptığı 2.33 asist ortalamasıyla Milli Takımımızda en çok asist yapan oyuncusu oldu. Kısacası Emir Milli takım için çok büyük bir kazanç. İlk maçlarında, geleceğinin sinyallerini verdi. Daha önce söylediğimi tekrarlamak istiyorum: Eğer 12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kalırsa Emir kesinlikle turnuvanın en iyi beşine seçilecektir.!

Turnuvanın İyileri: Emir Preldzic, Doğuş Balbay, Ömer Onan, Furkan Aldemir
Turnuvanın Hayal Kırıklıkları: Ersan İlyasova, Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Barış Ermiş, Enes Kanter

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder