5 Eylül 2014 Cuma

Milliler grup ikincisi olarak bir üst tura yükseldi!


Bugün Basketbol Dünya Kupasında ilk tur grup maçlarının son günüydü. Her grupta birçok takım bugün ya tamam ya devam maçına çıktı. Bu takımlardan biri de A Milli Basketbol Takımımız oldu. Dün Finlandiya karşısında mucizevi bir geri dönüşe imza atıp, uzatma sonunda galip gelen Milliler için bugün oynanacak olan maçlar ya tamam ya devam maçı niteliğindeydi. 

Bizi yakından ilgilendiren ilk maç saat 16:00'da başladı. Grup aşamasında yendiğimiz iki takım olan Finlandiya ve Yeni Zelanda karşı karşıya geliyordu. Bir gün önce büyük bir yıkım yaşayan Finlandiya, galip gelmesi durumunda millileri ateş çemberine atacaktı. Ancak korkulan olmadı. Finlandiya karşısında son derece başarılı bir oyun ortaya koyan ve rakibini iyi analiz ederek karşılaşmaya başlayan Yeni Zelanda baştan sona önde götürdüğü maçı son dakikalarda riske soksa da kazanmasını bildi. Günün ilk sevindirici haberi bu oldu bizim adımıza. Çünkü bu galibiyet A Milli Takımın son 16'ya kalması için çok kritik bir rol oynuyordu. 

Bu maçın ardından saat 18:30'da parkeye Amerika Birleşik  Devletleri çıktı. Grupta iki mağlubiyet aldığımız takımları karşı karşıya getiren maçta Birleşik Devletler, Ukrayna'nın büyük bir sürprizi gerçekleştirmesine izin vermeyerek sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı. Bu maçın sonucu ile birlikte 12 Dev Adam'ın son 16 takım arasında yer alacağı da kesinleşmiş oldu.

Finlandiya'nın kazanması durumunda büyük bir sinir harbine ve strese sahne olacak olan Dominik Cumhuriyeti - Türkiye maçı, günün erken saatlerinde oynanan maçlarda alınan sonuçlar eşliğinde son derece rahat ve stressiz bir şekilde oynandı. Grubun 2. ve 4. sırasında yer alacak olan takımların belli olacağı bu karşılaşmada A Milliler son derece üstün bir oyun ortaya koyarak, rahat bir galibiyet aldı ve C Grubunu Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından 2. sırada tamamlayarak ismini TOP 16 turuna yazdırdı.

A Milli Basketbol Takımımızda, Oğuz Savaş 15 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 23 verimlilik puanı ile maçın en etkili ismi oldu. Kerem Gönlüm'de kaydettiği 10 sayı ile çift haneli skor üreten bir diğer oyuncumuz oldu.

Barselona'da oynanacak olan TOP 16 turu eleme maçlarında Ay-Yıldızlı Ekibimizin rakibi D Grubunu 3 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak 3. sırada tamamlayan Avustralya oldu. Avustralya engelini geçmemiz durumunda ise çeyrek finaldeki rakibimiz Litvanya-Yeni Zelanda maçının galibi olacak.

12 Dev Adam, Avustralya ile 7 Eylül Pazar günü, Barselona'da karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupasında Ay-Yıldzlı forma için mücadele eden Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların istatistikleri ise şöyle:

Emir Preldzic'in 5 maçlık istatistiklerine ulaşmak için; tıklayınız
Oğuz Savaş'ın 5 maçlık istatistiklerine ulaşmak için; tıklayınız

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder