18 Eylül 2014 Perşembe

Euroleague takımları Dünya Turuna çıkıyor


NBA'in uzun süredir gerçekleştirdiği "Global Games" etkinliğine bu yıl Turkish Airlines Euroleague'de geniş kapsamlı olarak katılıyor. Bu yıl, Euroleague organizasyonuna dünyanın çeşitli yerlerinden ilgiyi arttırmak, Euroleague takımlarının tanınılırlığını ve pazarlama alanını arttırmak amacıyla birçok sezon öncesi organizasyon düzenlenecek.

Euroleague'in NBA ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve her iki organizasyonu birbirine yaklaştırma, küresel pazar payını arttırma ve farklı basketbol kültürlerini aynı parkede buluşturma etkinliği kapsamında NBA Global Games ve US Tour organizasyonları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda gerçekleştirilecek.

Euroleague yönetimi bu yıl sadece bu iki organizasyonla yetinmeyerek Orta ve Güney Amerika ile Asya'da Euroleague takımlarının katılacağı yeni turnuvalar düzenleyecek.

Bu turnuvaların ilki Real Madrid ve Laboral Kutxa'nın katılacağı EuroAmerican Cup olacak. Orta ve Güney Amerika takımlarıyla oynanacak olan maçların programı şöyle:

18 Eylül: Cangrejeros - Real Madrid (San Juan, Porto Riko)
19 Eylül: Aguada - Laboral Kutxa (Montevideo, Uruguay)
21 Eylül: Guerreros - Real Madrid (Bogota, Kolombiya)
21 Eylül: Penarol - Laboral Kutxa (Mar Del Plata, Arjantin)

Bu maçların ardından Brezilya'da son Euroleague şampiyonu Maccabi Electra'nın katılacağı ve iki maç üzerinden oynanacak olan FIBA Euroleague Intercontinental Cup maçları oynanacak.

26 Eylül: Flamengo - Maccabi Electra (Rio De Jenairo, Brezilya)
28 Eylül: Maccabi Electra - Flamengo (Rio De Jenairo, Brezilya)

Bu turnuvanın ardından bir başka İspanyol temsilcisi Barcelona, Asia Tour kapsamında Tayvan ve Çin'de hazırlık maçları oynayacak. Barcelona'nın Asya'da yapacağı maçların programı ise şöyle:

7 Ekim: Zhejiang Lions - Barcelona (Hangzhou, Çin)
11 Ekim: SBL All-Stars - Barcelona (Taipei, Tayvan)

Asya Kupasının oynanacağı dönemde de US Tour ve NBA Global Games maçları da Avrupa ve Amerika'da basketbolseverlere renkli bir ortam oluşturacak. US Tour'da Maccabi Electra'nın oynayacağı maçların programı şöyle:

5 Ekim: Cleveland Cavaliers - Maccabi Electra (Cleveland, ABD)
7 Ekim: Brooklyn Nets - Maccabi Electra (New York, ABD)

US Tour'un ardından bu kez NBA takımları Avrupa kıtasına gelerek Euroleague ekipleriyle birer hazırlık maçı yapacak. Bu maçlardan biri İstanbul'da Fenerbahçe Ülker ile son NBA şampiyonu San Antonio Spurs arasında oynanacak. NBA Global Games'in maç programı da şöyle:

8 Ekim: Alba Berlin - San Antonio Spurs (Berlin, Almanya)
11 Ekim: Fenerbahçe Ülker - San Antonio Spurs (İstanbul, Türkiye)

Fenerbahçe Ülker ile San Antonio Spurs arasında oynanacak olan hazırlık maçının bilet satışı Biletix'den devam ediyor.

Tüm bu organizasyonların infografik gösterimi şöyle:

Resmin yüksek çözünürlükteki halini görmek için üzerine tıklayınız

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder