25 Eylül 2014 Perşembe

Bonner'den Fenerbahçe Ülker'e övgü


San Antonio Spurs'ün tecrübeli oyuncusu Matt Bonner, "NBA Global Games" kapsamında 11 Ekim tarihinde İstanbul'da karşılaşacakları Fenerbahçe Ülker'in Avrupa'nın basketbol geleneğine sahip önemli takımlarından biri olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bonner, 11 Ekim Cumartesi günü Ülker Sports Arena'da oynayacakları Fenerbahçe Ülker maçı için Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe Ülker uluslararası alanda önemli takımlardan biri. Basketbol geleneğine sahip bir takım. İstanbul'a gelerek yeni bir kültürü tanıma fırsatına sahip olacağız. Türkiye'nin en iyi takımlarından biriyle basketbolu seven bir taraftar önünde karşılaşacağız. Türkiye'de ilk kez bulunacağım. Takım olarak Türkiye'yi ve İstanbul gibi harika bir şehri ziyaret edeceğimiz ve Fenerbahçe Ülker gibi harika bir takıma karşı oynayacağımız için heyecanlıyız." 

2003'te Chicago Bulls tarafından 2. tur 45. sırada draft edildikten sonra profesyonel kariyerinin başında İtalya'da Pallacanestro Messina forması giyen Matt Bonner, Avrupa ile NBA basketbolu arasında büyük bir fark olduğunu kaydetti.

Avrupa'da basketbol oynamanın kendisi için yararlı olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki oyuncu şunları söyledi:

"Avrupa ile NBA'de oynanan basketbol arasında büyük farklar var. Avrupa'da takımlar, NBA'den farklı olarak finansal problemlerle de mücadele etmek zorundalar. NBA'deki atletizme karşı Avrupa'da sertlik ön planda. İtalya gibi kaliteli bir ligde basketbol oynamak benim için zor ama yararlı bir tecrübeydi. Farklı antrenörlerle ve oyuncularla tanışma fırsatı yakaladım. Avrupa'da oynamak kendimi geliştirebilmem açısından önemliydi. Kariyerim boyunca İtalya'da basketbol oynamamın, Avrupa basketbolunda kendime kattıklarımın avantajını kullandım. Buradaki performansım NBA'e dönmemde de etkin rol oynadı."

Bonner, takımı San Antonio Spurs başta olmak üzere birçok ekipte uluslararası oyuncunun mücadele ettiği NBA'de, Türk basketbolcuların da ülkesini başarıyla temsil ettiğini vurguladı.

Ömer Aşık, Enes Kanter, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın takımları için önemli isimler olduğunu hatırlatan Bonner, "Onlara karşı birçok defa oynadım. Hepsinin iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum. NBA'de yıllar geçtikçe daha fazla uluslararası oyuncu forma giymeye başladı. Bizim takımımızda da Tony Parker, Boris Diaw, Manu Ginobili, Tiago Splitter ve Aron Baynes gibi birçok üst düzey uluslararası oyuncu bulunuyor. Başarılı olmamızda önemli role sahipler. Türkiye de yıllardır NBA'de oyuncularıyla başarılı şekilde temsil edilen ülkelerden biri" şeklinde konuştu.

Bonner, daha önce 2011-2012 sezonunda Los Angeles Lakers'ta başantrenör Mike Brown'ın ekibinde yer alan ve bu yıl San Antonio Spurs'te Gregg Popovich'in asistan koçu olarak görev yapacak Ettore Messina'nın saygı duyulacak bir antrenör olduğunu ifade etti.

Messina'nın Avrupa basketbolunun önemli antrenörlerinden biri olduğuna dikkati çeken tecrübeli oyuncu, "Messina'yı İtalya'da oynadığım dönemden tanıyorum. Pallacanestro Messina'da oynadığım zaman kendisi Benetton Treviso'yu çalıştırıyordu. O zaman kendisiyle tanışma ve birkaç kez konuşma fırsatım olmuştu. Ettore Messina, Avrupa basketbolunun saygı duyulacak önemli antrenörlerinden biri. Onunla çalışacağım için mutluyum" diye konuştu.

NBA'de 2007'de San Antonio Spurs formasıyla ilk yılının ardından geçen sezon da şampiyonluk yaşayan ve ikinci şampiyonluk yüzüğünü takan Birleşik Amerikalı oyuncu, bu sezon unvanlarını korumaya çalışacaklarını belirtti. Bu sezon NBA'de yine şampiyonluğa aday birçok takım bulunduğunu belirten Bonner şöyle konuştu:

"Doğu Konferansı'nda Cleveland Cavaliers yaptığı transferlerle iddiasını ortaya koydu. LeBron James öncülüğünde başarılı olmayı hedefleyecekler. Batı Konferansı'nda da geçen yılki gibi çekişmeli bir sezon yaşanacak. Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers ve Portland Trail Blazers güçlü takımlar olarak göze çarpıyor. Ancak biz de son şampiyon olarak bu unvanımızı korumak istiyoruz ve bunun için çabalayacağız. NBA'de şampiyonluk yaşamak hiç de kolay bir şey değil. Bu sezon da kalitemizi ortaya koyarak şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyoruz."

Bonner, Boston Celtics'in efsane basketbolcularından Larry Bird'ü kendisine örnek aldığını da sözlerine ekledi. Çocukluk dönemine denk gelen 1980'li yıllarda Boston'da yaşadığını hatırlatan Bonner, "O dönem Boston Celtics'in en iyi zamanlarından biriydi ve izleme fırsatı yakaladım. Larry Bird takımın yıldızıydı ve onun büyük bir hayranıydım" diye konuştu.

Basketbolseverler NBA Global Games kapsamında gelecek ay Fenerbahçe Ülker ile San Antonio Spurs'ü karşı karşıya getirecek mücadelenin biletlerini, biletix.com internet sitesinden temin edebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder