5 Eylül 2014 Cuma

Fenerbahçe Ülkerli oyuncular yola devam ediyor


İspanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupasında ilk tur grup maçları tamamlandı. 24 takımın yer aldığı 4 grupta oynanan karşılaşmalar sonucunda ilk dört sırayı alan takımlar kupada son 16 turuna katılmaya hak kazandı. Top 16 ile birlikte başlayacak olan eleme usulü sistemde her maç ya tamam ya devam niteliğinde olacak. Gruplarda alınan sıralamalar doğrultusunda takımların son 16 eşleşmeleri yapıldı. Şimdi gözler Pazar günü Madrid ve Barselona'da oynanacak olan son 16 eleme maçlarına çevrildi.

Dünya Kupası'nda yer alan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular mücadele ettikleri Milli Takımları ile başarılı bir grup süreci geçirdi. Fenerbahçe Ülker'i Dünya Kupası'nda temsil eden 5 oyuncumuzun formasını giydiği Milli Takımlar yollarına devam ediyor. Bu yazımızda Sarı-Lacivertli Takımın formasını giyen oyuncuların Dünya Kupası performanslarına değineceğiz.

A Milli Takımı Fenerbahçe Ülkerli oyuncular sırtlıyor!

C Grubunda mücadele eden A Milli Basketbol Takımımız, ilk tur gruplarını Amerika Birleşik Devletlerinin ardından 2. sırada tamamladı. Grupta ABD ve Ukrayna'ya kaybeden Milliler, Yeni Zelanda, Finlandiya ve Dominik Ccumhuriyeti maçlarından galibiyetle ayrılarak 8 puanla ismini son 16 takım arasına yazdırdı. Ay-Yıldızlı Ekipte forma giyen Fenerbahçe Ülkerli oyunculardan Emir Preldzic ve Oğuz Savaş son derece başarılı bir performansa imza attılar. 12 Dev Adamı sırtlayan bu ikiliye eski Fenerbahçe Ülkerli Ömer Aşık'ta destek verdi. Emir takım içi istatistiklerde; en verimli, en skorer ve en çok asist yapan oyuncumuz olurken, Oğuz; verimlilik ve sayı sıralamasında 3. sırada yer aldı.

Emir Preldzic'in ilk tur grup performansının detayları için; tıklayınız
Oğuz Savaş'ın ilk tur grup performansının detayları için; tıklayınız

Milliler 7 Eylül Pazar günü çeyrek final için Avustralya ile karşılaşacak.

Hırvatistan'ı Bogdanovic sırtladı, Zoric geri planda kaldı

B Grubunda mücadele eden Hırvatistan, eski Fenerbahçe Ülkerli Bojan Bogdanovic'in liderliğinde başarılı bir grup sürecini tamamladı. Elde ettiği 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile Yunanistan'ın ardından grubu 2. sırada tamamlayan Hırvatlarda Luka Zoric diğer oyuncularımızın aksine sönük bir turnuva geçiriyor. Ortalama 15 dakika sahada kalan Zoric, takımda daha çok Ante Tomic'i dinlendirmek için kullanılıyor. Sahada yer aldığı kısa sürede katkı vermeye çalışan Hırvat pivot ilk tur gruplarında bunu başarabilmiş değil.

Luka Zoric'in ilk tur grup performansının detayları için; tıklayınız

Hırvatistan, TOP 16 turu eleme maçında Fransa ile karşılaşacak.

Sırplar zorlanıyor, Bjelica ve Bogdanovic parlıyor!

Turnuvanın ölüm grubunda (A) yer alan Sırbistan, ilk tur grubunda çok fazla zorlandı. 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile grubunu tamamlayan Sırplar; İspanya, Fransa ve Brezilya gibi şampiyonluk yolundaki ciddi rakipler karşısında sahadan sürekli mağlup ayrılan taraf oldu. Mısır ve İran karşısında alınan iki galibiyet ile grup dördüncüsü olarak eleme turuna yükselmeyi başaran Sırbistan'da Nemanja Bjelica ve Bogdan Bogdanovic başarılı performanslarıyla göz dolduruyor. Özellikle Nemanja Bjelica'nın üst düzey performansı Sırbistan adına kupanın en olumlu gelişmesi. Bjelica, verimlilik ve ribaund sıralamalarında takımın en iyisi olurken, aynı zamanda en skorer 2. oyuncu konumunda. Bogdan Bogdanovic ise Sırplar adına en çok asist yapan 3. oyuncu konumunda yer alıyor.

Bogdan Bogdanovic'in ilk tur grup performansının detayları için; tıklayınız
Nemanja Bjelica'nın ilk tur grup performansının detayları için; tıklayınız

Sırbistan, son 16 eleme turunda Yunanistan ile çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder