4 Eylül 2014 Perşembe

Kazanırsak ikinciyiz, kaybedersek elenebiliriz


Basketbol Dünya Kupası'nda dördüncü maçında Finlandiya ile karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız ecel terleri döktüğü, 14 sayı geriden geldiği ve bitime son 4,2 saniye kala Emir Preldzic'in asistinde Cenk Akyol ile bulduğu üçlükle maçı uzatmaya taşıdı ve uzatma sonucunda da 77-73'lük skorla mucizevi bir geri dönüş yaparak sahadan galibiyetle ayrıldı. İlk 4 maçında 2 galibiyet elde eden Milli Takımımız gruptaki son maçında bugün Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

Bu maç Milli Takımın kaderi üzerinde de belirleyici olacak. Milliler, Dominik Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde grup ikincisi olarak bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacak.

Takımımızın yenilgi halindeyse üçlü averajla elenme riski bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri büyük bir sürprize izin vermez ve Ukrayna karşısında galibiyeti alan taraf olursa 12 Dev Adamın gruptaki kaderi TSİ 16:30'da başlayacak olan Finlandiya - Yeni Zelanda maçıyla netleşecek.

Finlandiya'nın rakibi karşısında galibiyet alması halinde Milli Takımımıza gruptan çıkabilmesi için mutlaka galibiyet gerekecek. Durum tersine dönüp Yeni Zelanda'nın Finlandiya karşısında galibiyete ulaşması halindeyse Milliler, Dominik Cumhuriyeti’ne yenilse bile grup dördüncüsü olacak ve üst tura adını yazdıracak. 

Ancak tüm bu hesaplara bakmadan Dominik Cumhuriyeti'ni yenmek büyük önem taşıyor. Çünkü Milliler Dominik Cumhuriyeti karşısında galip gelmeleri durumunda grubu Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından 2. sırada tamamlayacak. Grubu ikinci sırada tamamlamak demek; çapraz gruptan gelecek takımları göz önüne aldığımızda, ileri ki turları daha dişe diş takımlarla oynamak ve Amerika ile en erken Yarı Finalde karşılaşmak anlamına geliyor. Bu da Milliler adına madalya kürsüsüne çıkabilmek için büyük önem taşıyor.

Türkiye - Dominik Cumhuriyeti karşılaşması bu akşam TSİ 21:30'da başlayacak ve NTVSPOR'dan canlı yayınlanacak.

TAKIM (C Grubu)
O
G
M
A
Y
Puan
Amerika
4
4
0
416
274
8
Ukrayna
4
2
2
273
274
6
Türkiye
4
2
2
288
308
6
Dominik Cumhuriyeti
4
2
2
283
309
6
Yeni Zelanda
4
1
3
280
311
5
Finlandiya
4
1
3
277
341
5

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder