31 Ocak 2012 Salı

Kupada rakibimiz Anadolu Efes oldu


Spor Toto Kadınlar ve Erkekler Türkiye Kupaları’nda sekizli finallerin eşleşmeleri, bugün Ataköy Sheraton Otel’de düzenlenen basın toplantısı ve kura çekimiyle belirlendi. Spor Toto Türkiye Kupası'nın son şampiyonu sıfatıyla sekizli finallerde mücadele edecek olan takımımızın rakibi Anadolu Efes oldu.

Kura sonucu oluşan eşleşmeler ve maçların oynanacağı saatler şöyle:

14 Şubat Salı
18:00 Banvit - Tofaş
20:15 Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker

15 Şubat Çarşamba
18:00 Beşiktaş Milangaz - Aliağa Petkim
20:15 Galatasaray Medical Park - Antalya Büyükşehir Belediyesi

2011-2012 sezonu Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Finali 14-18 Şubat 2012 tarihinde Konya’da gerçekleştirilecek. Maçlar; Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda oynanacak ve Sports TV'den naklen yayınlanacak.

İlk iki günün galip takımları bir günlük dinlenmenin ardından 16 Şubat Perşembe günü Yarı Final mücadelelerinde yine aynı saatte karşı karşıya gelecekler. 17 Şubat Cuma gününü takımlar dinlenerek geçirirlerken, 18 Şubat Cumartesi günü saat 15:00'de ise Final maçı oynanacak ve 27. Türkiye Kupası sahibini bulacak.

Kurayı değerlendirecek olursak ilk dört takım belli olduğunda açıkçası gönlüm Beşiktaş'tan yanaydı. Anadolu Efes ile henüz finallerin başında eşleşmek pekte iyi olmadı. Ama turnuvaya Efes galibiyetiyle başlarsakta kupayı kazanırız demektir. İlk maçta oynanacak yüksek tempolu oyun mağlubiyetmiz durumunda zararlı olsada galip gelmemiz durumunda ise bize birçok artı katacaktır. Ligde oynadığımız ilk maçta da oldukça iyi mücadele etmiş fakat maçın sonlarını iyi oynayamamıştık. Takımın şu anki dalgalanmasını göz önünde bulundurursak hiçte kolay maç olmayacak ama kazanmamamız içinde hiçbir neden yok. Yeterki maç günü tam konsantrasyonla o sahaya çıkalım. Gerisi gelecektir. Beni en çok endişelendiren nokta kupanın oynanacağı zaman aralığı. Eğer finale kalırsak beş günde üç maç oynamış olacağız. Ve bu maçların ikisi (çarpraz gruptan finale ya Galatasaray ya da Beşiktaş çıkacaktır.) yüksek tempoda ve zorluk seviyesi yüksek olan maçlar olacak. Ardından bu yorgunlukla 23 Şubat'ta Euroleague Top 16'da Unics Kazan'ı ağırlayacağız. Umarım bu yoğun programda hem kupayı kazanıp "şampiyon" ünvanımızı koruruz hem de Unics galibiyeti ile Top 16'da zorlu ve kritik bir mücadeleden galibiyetle ayrılırız.

Bayan Basketbol Takımımızında Türkiye Kupası'nda kuraları çekildi. Ona da kısaca değinelim.

7 Mart Çarşamba
17:15 Optimum TED Ankara Kolejliler - Mersin Büyükşehir Belediyesi
19:30 Ceyhan Belediyesi - Fenerbahçe

8 Mart Perşembe
17:15 Samsun Basketbol - Botaş
19:30 Kayseri Kaski - Galatasaray Medical Park

2011-2012 sezonu Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Finali 7-11 Mart 2012 tarihinde Antakya’da gerçekleştirilecek. Maçlar; Antakya Spor Salonu'nda oynanacak ve Sports TV'den naklen yayınlanacak.

İlk iki gün oynanacak olan karşılaşmaların ardından galip gelen takımlar 9 Mart Perşembe günü Yarı Final mücadelelerinde karşı karşıya gelecekler. 9 Mart Cuma günü oynanacak Yarı Final karşılaşmaları da aynı saatlerde başlarken, Cumartesi günü dinlenildikten sonra Pazar günü saat 15:00'de Final maçı oynanacak.

Potanın Kraliçeleri bu kura ile finale kadar çıkacaktır. Finalde de rakibimiz büyük ihtimalle Galatasaray M.P olacak. Bu final sezon öncesi Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın bir rövanşı olacak. O maçta çok hazır değildik, Angel maçtan 2 gün önce Türkiye'ye gelmişti. Sekizli Final boyunca daha oturaklı bir oyun ortaya koyacağız. Galatasaray'da Alba Torrens ve Şaziye İveg,n'in sakatlıkları bulunuyor. Biz ise şu anda tam kadroyuz. Ve herkesin kabul ettiği gibi yerli oyuncu kalitesi bakımından da onlara karşı çok büyük bir avantajımız var. Potanın Kraliçelerinin bu sezon 20. düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası'nı rahat kazanacağını düşünüyorum. Elbette her maç önemli, hepsi telafisi olmayan maçlar ama Galatasaray dahil bizim kapasitemize eş değer bir takım değiller. Finallerde favori açık ara Fenerbahçe..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder