27 Ocak 2012 Cuma

Ülker Sports Arena, Fenerbahçemize hayırlı olsun

İlk gündeme geldiğinde sadece bir hayaldi bu salon. Gerçekleşmesi zor görülen bir hayal. Daha önce böylesi görülmemişti hiç. Bir spor kulübü amatör sporlarda kendisine ait, son teknolojik bir salonu "devlet desteği" olmadan yapabilir miydi ki? Birçok kesim "hayır" cevabını vermişti. Destek şart diye.. Evet destek şarttı ama bunun için devletin kapısını çalmadı Fenerbahçe. Basketbol Takımının ana sponsoru Ülker Grubuyla masaya oturdu. Başkanımız Aziz Yıldırım ve Murat Ülker oturup konuştular. Bu sadece Başkanımızın değil aynı zamanda Murat Ülker'in de yıllardır hayallerini kurduğu bir projeydi. Kimileri destek almak için devletin kapısını çalarken, sportif anlamda zaten güçlerini birleştirmiş olan iki dev Fenerbahçe ve Ülker bu kez çok daha farklı ve heyecanlı bir işe girmişlerdi. Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise sayılı çok amaçlı kapalı spor salonunu yapmak için çalışmalara hemen başladılar. İlk önce salonun inşasının yapılacağı arazi Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından satın alındı. (Salonun bulunduğu arsa Fenerbahçe Spor Kulübüne ait) Ardından bu arazide salon inşaasına Ülker grubu başladı. 2008'de atılan temeller, 2012 yılının Ocak ayında yerini açılışa bıraktı. Hedeflenen açılış tarihinde biraz sapma olsa da bu muazzam salon sonunda bir Euroleague maçıyla Fenerbahçe'nin hizmetine sunuldu.

Gelelim salonun açılışına.. Gerçekten muazzam bir açılış oldu. Salon kapıları 17:30'da açıldı. Bunun nedeni aynı gün saat 18:00'de oynanacak olan İBB-Fenerbahçe futbol maçının salondaki dev skorboardtan canlı yayınlanacak olmasıydı. Salona giren herkese Ülker'in çeşitli ürünlerinden hediyeler verildi. Salondaki restaurantta ilk maçta oldukça ilgi odağı oldu. Salona giren hemen hemen tüm taraftarlar öncelikle salonda bir tur atıp ardından futbol maçını izlemek için yerlerine oturdular. Salona konulan ses sistemide gerçekten çok başarılıydı. Her ne kadar futbol takımının maçı kaybetmesi biraz salonda moralleri bozsada açılış heyecanının ve coşkusunun önüne geçemedi. Salona getirilen orkestra, maç öncesinde taraftarları coşturdu. Oyuncularımız sahaya anons edilmeden önce çeşitli ışık ve video gösterileri yapıldı. Dev skorboardta açılış için hazırlanan özel klipler gösterildi. İşte büyük alkış alan o iki klip:




"Her iki video; facebook.com/UlkerSportsArena'dan alınmıştır"

Bu video gösterilerinin ardından ise oyuncularımız sahaya ışık gösterileri eşliğinde teker teker çağrılarak büyük alkış aldılar. Salonumuzun açılışına Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu'da katıldı.

Şunu belirtmek istiyorum ki, en büyük hayalim NBA salonlarından birine gidip orada maç izleme keyfini yaşamaktı. Ancak Fenerbahçe Ülker Sports Arena ile bundan vazgeçtim. Şimdi tek dileğim bu salonda Fenerbahçemizin Avrupa Şampiyonluğunu kazandığına şahit olmak. NBA konforunu ve keyfini Amerika'ya gitmeden yaşayacağımız muazzam bir salon olmuş. Akustiği gerçekten çok iyi düşünülmüş. Taraftar grubu az sayıda olsa bile tezahüratlarda ses çok daha etkili ve fazla çıkıyor. Tribünlerin sahaya yakın olması bu salonda maç yönetecek hakemleri ve maç oynayacak rakip oyuncuları oldukça fazla etkileyecektir. Bu salonla artık takımımızın "basketbol taraftarı"da oluşacaktır.

Bu salona her Fenerbahçelinin hayatında bir kere bile olsa gitmesini tavsiye ederim. İçeriye girdikten sonra inanın dışarı çıkmak istemiyorsunuz. Arena'nın görkemine kendinizi kaptırı veriyorsunuz. Bu salon öncelikle tüm Fenerbahçe camiasına ve taraftarlarına sonrada Türk Basketboluna hayırlı uğurlu olsun. Başta başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere Murat Ülker'e ve yapımında emeği geçen usta başından, mühendisine kadar herkese sonsuz teşekkürler. Bu harika salonu bizlere kazandırdıkları için..

Fenerbahçe Ülker'in ve taraftarlarının kalbi, bundan sonra Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da atacak.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder