13 Ocak 2012 Cuma

Önümüzdeki sezon Euroleague'de statü değişiyor


Basketbolun Avrupa’da, kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague’de 2012-2013 sezonundan itibaren yeni bir format uygulanacak. Euroleague Yönetiminin açıkladığı yeni statüye göre, Normal sezon öncesi oynanan ön eleme turu maçları tek ayaklı olacak. 8 takımın yer alacağı ve turnuva formatında yapılacak ön eleme maçları sonucunda bir takım (şu anki statüde 2 idi) normal sezon gruplarında yer alma hakkını elde edecek.

24 takımlı 4 gupta oynanan normal sezon maçlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Dört grupta mücadele edecek olan 6'şar takımdan başarılı olacak olan ilk dört takım, Top 16 gruplarına yükselecek.

Asıl önemli değişiklik ise Top 16 gruplarında yapılmış. Açıklanan yeni statüye göre, Top 16'ya yükselen 16 takım E ve F grupları olmak üzere iki ayrı gruba ayrılacak (Şu an uygulanan statüde kura çekimi ile dört yeni grup oluşturuluyordu) Bu yeni uygulamada, Top 16 gruplarını belirlemek için yeni bir kura çekimi de olmayacak. Eşleşmeler şu şekilde oluşacak:

Grup E: A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4
Grup F: B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, C4

Bu gruplardan çeyrek finale uzanan yolu, şu anki statüde uygulanan 6 maçlık ikinci grup maçları yerine toplam 14 maçlık bir periyot belirleyecek. E ve F gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar çapraz eşleşme sonucunda çeyrek finalde (Top 8) karşılaşacak. 5 maçlık çeyrek final serilerinde 3 galibiyete uzanan takım Final Four’a kalacak ve şampiyonluk için mücadele edecek.

Önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacak bir diğer değişiklik de maç günlerinde yaşanacak. Turkish Airlines Euroleague maçları, yeni sezondan itibaren, çarşamba ve perşembe günleri yerine perşembe ve cuma günleri oynanacak. Böylece bu sezon başı denenen cuma maçları, yeni sezondan itibaren her hafta uygulanmış olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder