15 Temmuz 2014 Salı

Nick Calathes belirsizliği sürüyor


Avrupa'da oyun kurucu pozisyonunun gözde isimlerinden Nick Calathes'in geleceği ile ilgili belirsizlik devam ediyor. NBA'de Memphis Grizzlies forması giyen Yunan oyun kurucu için hem Avrupa'da hem de Amerika'da birçok farklı senaryo ortaya çıkmış durumda. Avrupa kıtasında özellikle Panathinaikos ve Fenerbahçe Ülker'in ısrarla istediği Yunan oyuncu için NBA'den gelen son haberler bir kez daha kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz sezonu Memphis Grizzlies forması ile tamamlayan Yunan oyuncu için sezon pekte parlak sonuçlanmadı. Sezon boyunca takımı ile 71 maça çıkan Yunan oyuncu maç başına 16,5 dakikalık sürede 4,9 sayı, 2,9 asist ve 1,9 ribaunt ortalamaları yakalamıştı. Ancak play-off öncesi yapılan doping kontrollerinde vücudunda östrojen seviyesine etki etmesiyle bilinen tamoksifen adlı yasaklı maddenin bulunması sonucu, NBA yönetiminden 20 maçlık bir ceza aldı. Bu ceza sonucu takımının Oklahoma City Thunder ile oynadığı play-off serisinde forma giyemeyen Calathes için NBA serüveni son bulabilir.

Memphis yönetiminin oyun kurucu rotasyonuna takviye yapması sonucu şişen 1 numara rotasyonunda Calathes'in süre bulması zorlaşmış durumda. Oyuncunun Memphis ile ilgili geleceği bugün verilecek karar ile belli olacak. Sözleşmesinde kulüp opsiyonu bulunan Calathes için, son karar günü bugün. (15 Temmuz 2014) Eğer Memphis kulüp opsiyonunu kullanmayıp, oyuncu ile sözleşmesini uzatmazsa Yunun oyun kurucu serbest kalacak. Geçtiğimiz günlerde Memphis Genel Menajeri "Calathes'in takımda kalmasını bekliyoruz" şeklinde bir açıklama yapmış ve kulüp opsiyonu olmasına rağmen kararı oyuncuya bırakmaları kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Memphis'in opsiyonun son günü olan bugün, oyuncunun sözleşmesini uzatmaması durumunda Calathes serbest kalacak ve gözler bu kez FIBA'ya çevrilecek. NBA tarafından ceza almış olsa da, NBA ve FIBA'nın iki ayrı organizasyon olması dolayısıyla FIBA tarafından verilecek cezanın açıklanması beklenecek. Yunanistan Milli Takımına da davet edilen Calathes için FIBA'nın kararı en kısa sürede açıklaması bekleniyor. FIBA'dan uzun süreli bir ceza gelmemesi durumunda oyuncu ile ilgilenen iki takım Panathinaikos ve Fenerbahçe Ülker tercihinden birini yapacak olan Yunan oyuncu için öncelik Panathinaikos olarak yazılıyor. Özellikle Sportando.com sitesinin kurucusu ve başyazarı Emiliano Carchia oyuncunun Avrupa tercihini kesinlikle Panathinaikos'tan yana kullanacağını söylüyor. 

Bir tarafta yetiştiği kulüp olan Panathinaikos bir tarafta ise kendisinin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan eski koçu Zeljko Obradovic'in başında bulunduğu Fenerbahçe Ülker arasında seçim yapması beklenen oyuncunun kararını hangi taraftan kullanacağı merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Amerika'da yayın yapan bir radyoya konuşan Nick Calathes, Avrupa'dan yüksek kontratlı ciddi teklifler aldığını söylemiş ve eğer Memphis'in kontratını uzatmaması durumunda Avrupa'ya dönmeye sıcak baktığını açıklamıştı. Yunanistan'daki ekonomik krizi göz önüne aldığımızda yüksek kontratlı teklifin Fenerbahçe Ülker'den geldiği basketbol çevrelerinde konuşuluyor.

Kısacası Calathes'in geleceği; bugün Memphis'in vereceği karar ve daha sonrasında FIBA'nın açıklayacağı ceza ile belli olacak. Gerisi oyuncunun kendi tercihine kalacak... Avrupa'ya dönerse ya yeşil formayı giyecek ya da Sarı-Lacivert çubukluyu..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder