10 Temmuz 2014 Perşembe

Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de şampiyonların grubunda


Turkish Airlines Euroleague’de 2014-2015 sezonu kura çekimi, İspanya’nın Barselona kentinde yapıldı. Kuraya 3. torbadan katılan Fenerbahçe Ülker C Grubu’nda FC Barcelona, Panathinaikos, Emporio Armani, Bayern Münih ve PGE Turow ile eşleşti. 

Birbirinden zorlu takımların mücadele edeceği C Grubunun bir başka özelliği ise; gruptaki her takımın geçtiğimiz sezon yerel liglerini şampiyon olarak tamamlamış olması.. Fenerbahçe Ülker "Ölüm Grubu"nun yanı sıra "Şampiyonların" grubunda da yer alıyor.

Kura çekiminde, 6'şar takımın 4 grupta yer alacağı ilk tur müsabakalarının yanı sıra, 8 takım arasından THY Euroleague'de mücadele edecek son ekibi belirleyecek eleme turunun eşleşmeleri de gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz sezon İtalya'nın Milano kentinde yapılan Final-four organizasyonuna bu sezon İspanya'nın başkenti Madrid ev sahipliği yapacak. Final-Four heyecanı 15-17 Mayıs tarihleri arasında yaşanacak.

Grup kuralarının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu FBTV’ye açıklamalarda bulundu. Uslu, yaptığı açıklamada “Bu sene Final Four’da oynayacağız .Ona göre de takım kuruluyor. Taraftarlarımız bize destek verirse her şeyi başarabiliriz. Rakiplerimiz de büyük yatırımlar yapıyorlar. Final Four’da yer almak istiyorsak bu gruptan çıkmalıyız.” dedi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Erdem Can ise grup kuraları ile ilgili olarak; “Gruba bakılacak olursa geçen seneki grubumuz da kolay değildi. Biz bu gruptan gerekli skorları alıp çıkacağız. Asıl önemli olan sonraki maçlar. Gruplardan çıkan takımlar genel olarak gruplardaki performanslarını daha da arttırdılar. İlk grup bizim için bir engel değil. Almanya ligi Avrupa’daki yükselen liglerden biri. Bayern Münih’de bu başarıları yüklenen takımlardan biri. Bizim için önemli olan gruptan çıkacağımız önemli dereceyi alıp sonraki maçlara bakmak.” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker İdari Menajeri Cenk Renda ise Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın grubunu şöyle değerlendirdi: “Zor bir grup fakat bu gruptan çok diğer turlar daha önemli. Bizim hedefimiz Final Four. Bunu hedefleyen bir takımın zaten gruptan çıkması gerekiyor. Rakiplerimiz üst seviyede takımlar. Evimizde maç kaybetmememiz gerekiyor. Böyle olduğunda Top 16’ya kalabiliyoruz. İyi ve kaliteli bir kadro kuruluyor. Grupları geçip, Top 16’yı geçip Final Four’da mücadele edecek.”

Turkish Airlines Euroleague'de 2014/2015 sezonu normal sezon grupları şöyle oluştu:


Kısa bir değerlendirme:
Euroleague'de yeni statü gereği normal sezon olarak adlandırılan ilk tur gruplarının çok fazla önemi kalmadı. Bunu geçtiğimiz yıl açık bir şekilde gördük. Final-Four hedefleyen takımlar bu turu rölantide götürerek kendilerini TOP 16'ya hazırlıyorlar. Bu nedenle bu turda sıralamadan çok ilk dört sırada yer bulmak önemli. Doğru kadro yapılanması ve takımın "takım" olarak oynaması durumunda yeni kurulan Fenerbahçe Ülker kadrosunun bu gruptan rahat bir şekilde çıkabileceğini düşünüyorum. Ayrıca zorlu bir grupta yer almamızın TOP 16 öncesi bize büyük bir tecrübe ve öz güven kazandıracağını da unutmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder