16 Temmuz 2014 Çarşamba

Semih Erden yuvaya geri döndü


Fenerbahçe Ülker, uzun rotasyonu için transfer çalışmlarını sürdürürken bu bölgeye ilk transferini de gerçekleştirdi. Eurohoops.com editörlerinden Nikos Varlas'ın paylaştığı habere göre; Fenerbahçe Ülker ile Semih Erden, 2 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaşmaya vardı. Haberde Semih Erden'in, Zeljko Obradovic yönetiminde kariyerinde yeni bir başlangıç yapmak istediği ve 2 yıllık sözleşmeyi imzalamaya hazır olduğu belirtildi.

Semih Erden ile yapılacak olan 2 yıllık sözleşme toplam 1,5 milyon $ değerinde olacak ve oyuncu yıllık 750,000 $ garanti ücret alacak. Anadolu Efes'den aldığı yıllık ücreti göz önüne aldığımızda bu rakam çok ama çok düşük bir ücret. Sözleşmenin detaylarına indiğimizde ise; Semih'in takım içerisinde disiplinsiz tavırlar sergilemesi durumunda kulüp sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkına sahip olacak. Ayrıca oyuncunun bireysel performansına ve takımın alacağı başarılar doğrultusunda ekstra prim de ödenecek.

Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması ile tabiri caizse dibi gören oyuncu, düşük performansı ve disiplinsiz tavırları nedeniyle ligin ortasında kadro dışı bırakılmıştı. Takımdan uzak kaldığı dönemde kafasını toplayan ve düştüğü durumun farkına varan -yetenekli- oyuncu, bireysel olarak sıkı çalışmış ve bu çalışma performansı kadro dışı kaldığı Anadolu Efes antrenörlerini bile şaşırtmıştı.

2005-2010 yılları arasında da Fenerbahçe formasını giyen Semih, 2010 yılında NBA'e gitmişti. 2010 yılında zirvedeyken çıkış yaptığı Fenerbahçe kapısından içeri bu kez dibi görmüş bir şekilde girecek. Ancak her şeyin onun elinde olduğunu, Zeljko Obradovic'in elinde sıkı ve disiplinli çalışarak kendisi için yeni bir başlangıç yapabileceğini ve taraftarı olduğu takımın formasını layığıyla taşımak mecburiyetinde olduğunu bilmesi ve inanması gerekiyor. Ki ben bu noktada Semih'in herşeyin farkında olduğunu ve kendisi için son şansın bu olduğunu bildiğini düşünüyorum.

Kadro dışı kaldıktan sonra sıkı bir çalışma temposuna girmesi, bireysel antrenmanlarını aksatmaması ve kendisini yeni sezona iyi hazırlaması bunun en güzel kanıtı. Ayrıca Semih, taraftarla coşan bir oyuncu. Maç içerisinde taraftarın vereceği reaksiyonla performansı artan ve daha da konsantre olan bir yapıya sahip. Bu açıdan da performansı Efes günleri gibi olmayacaktır. 

Yerli oyuncu havuzundan alınabilecek en iyi oyunculardan biri olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Şahsen taraftarın burun kıvırma hakkının olmadığını düşünüyorum. Sezona sadece Oğuz ile girmek büyük hata olurdu. Yabancı sınırlamasının olduğu ligde Oğuz'u tek yerli uzun kullanmak hem Oğuz'a hem de takımın performansına olumsuz bir etki yapacaktı.

Semih'in Fenerbahçe formasının kıymetini bileceğini düşünüyorum. Her şeyden önce iyi bir Fenerbahçeli. Obradovic gibi disiplinli bir koçun elinde kendisi için son fırsatın olduğunun o da farkındadır. Ciddi bir şekilde çalışıp iyi bir sezon çıkartacağına inanıyorum. 

Yuvana tekrardan hoş geldin Semih Erden...

2 yorum :

  1. vesely ve freeland konusunda gelişme var mı

    YanıtlaSil
  2. Tanjevic'e dayanamayan adam Obradovic'in gazabına nasıl dayanacak? Bir kaç ay sonra kadro dışı kalır. Kendine çeki düzen vermezse tabii...

    YanıtlaSil