16 Temmuz 2014 Çarşamba

Calathes, Memphis'de kaldı


Fenerbahçe Ülker ve Panathinaikos'un transfer etmek için sırada beklediği Yunan oyun kurucu Nick Calathes, NBA'de kalmaya karar verdi. Memphis Grizzlies tarafından takım opsiyonu kullanılarak oyuncu takımda tutuldu.

Nick Calathes için, Memphis'in takım opsiyonunu kullanması için bugün son gündü. Yahoo Sports'dan Adrian Wojnarowski'nin verdiği bilgilere göre Calathes, Panathinaikos'un kendisine önerdiği 6 milyon $'lık kontrattan vazgeçip, Memphis'de opsiyon bedeli olan 816,482 $'lık kontratı kabul etti.

Yunan oyuncu anlaşmanın sağlanmasının ardından kişisel twitter hesabında paylaştığı tweet ile anlaşmanın sağlandığını kendisi de birinci ağızdan açıkladı.

Tercihini NBA'de kalma yönünde kullanan Nick Calathes, geçtiğimiz sezon Memphis Grizzlies forması ile 71 maça çıkmış; 4,9 sayı, 2,9 asist ve 1,9 ribaunt ortalamaları ile oynamıştı. Sezon sonuna doğru yapılan doping testinde vücudunda yabancı maddeye rastlanan Yunan oyuncu, NBA yönetiminden 20 maçlık ceza almıştı. Calathes, bu cezanın devamı olarak gelecek sezonun ilk 13 maçında forma giyemeyecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder