15 Temmuz 2014 Salı

Fenerbahçe Ülker'de Jan Vesely sesleri


Fenerbahçe Ülker'de yeni sezon öncesi transfer harekatı devam ediyor. Kısa oyuncu rotasyonuna Ricky Hickman, Drew Goudelock, Serhat Çetin, Can Altıntığ ve son olarak Bogdan Bogdanovic'i ekleyen Sarı-Lacivertlilerde şimdiki hedef uzun oyuncu rotasyonunu kuvvetlendirmek. Zoric, Bjelica ve Oğuz'dan başka uzun oyuncusu kalmayan takıma taze kan kazandırmak ve eksik olarak görülen bu alana takviye yapma kararı alan Zeljko Obradovic ve yöneticiler, Avrupa ve NBA'den birçok oyuncu ile temas halinde.

Yerli oyuncu olarak Semih Erden ile kesin anlaşmaya varan Fenerbahçe Ülker'de, uzun oyuncu rotasyonuna en az bir tane de yabancı oyuncu takviyesi yapılmak isteniyor. Maurizio Gherardini ile NBA pazarına da açılan Sarı-Lacivertli Ekip, NBA'den de oyuncular ile ilgileniyor. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Sarı-Lacivertlilerin radarına giren son isim, sezonu Denver Nuggets forması ile tamamlayan Çek forvet Jan Vesely...

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Fenerbahçe Ülker ile Jan Vesely arasında ilk görüşmeler olumlu geçmiş durumda. Ayrıca oyuncu da Avrupa'ya dönme fikrine sıcak bakıyor. Coach Zeljko Obradovic'in de menajerliğini yapan Alexander  Raskovic'in aynı zamanda Jan Vesely'nin de menajerliğini yapması transferin gerçekleşmesi yönünde Fenerbahçe Ülker cephesinin elini kuvvetlendiriyor.

İtalyan kaynaklara göre Vesely, sezon içerisinde Real Madrid ile anlaşmış hatta sözleşme bile imzalanmıştı. Ancak Real Madrid'in daha sonra Andres Nocioni'yı transfer etmesi üzerine bu anlaşma bozuldu. 

NBA'e draft olmadan önce Partizan Belgrad forması giyen Çek oyuncu, 2011 yılında 1. tur 6. sıradan seçildiği NBA'e Washington Wizard forması ile adım atmıştı. Burada geçen 3 sezonun ardından 2014 yılında Denver Nuggest'a takas oldu.

Denver'da oynadığı kısa süre boyunca sadece 21 maça çıkan ve aldığı süreden mutsuz olan Vesely, sezonu 4,4 sayı, 3,7 ribaund ve 1,3 top çalma istatistikleri ile tamamladı. 

Free Agent (Serbest Oyuncu) olan 1990 doğumlu genç oyuncunun Fenerbahçe Ülker'e transferi konusunda önümüzdeki günlerde daha ciddi adımların atılacağı ve transferin kısa süre içerisinde bitebileceği konuşuluyor.

Oyuncu Künyesi
Adı: Jan Vesely
Doğum Tarihi: 24 Nisan 1990
Ülkesi: Çek Cumhuriyeti
Oynadığı Pozisyon: Forvet
Boyu: 2,13m

Profesyonel Kariyeri
2007-2008 Geoplin Sloven
2008-2011 Partizan Belgrade
2011-2014 Washington Wizard
2014 Denver Nuggets

Draft Bilgileri (2011)
Tur: 1
Sıra: 6
Takım: Washington Wizard

Kulüp Başarıları
3 kez Adriyatik Ligi Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)
3 kez Sırbistan Ligi Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)
3 kez Sırbistan Kupası Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)

Bireysel Ödüller
FIBA tarafından Avrupa'da Yılın Genç Oyuncusu, 2010

2 yorum :

  1. Vesely gelirse çok faydalı olabilecek bir oyuncu... Calathes cephesinde bir gelişme var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Bey merhaba,

      Calathes ile ilgili son gelişmeleri Nick Calathes belirsizliği sürüyor haberimizde okuyabilirsiniz.

      İyi günler dileriz.

      Sil