18 Temmuz 2014 Cuma

Gherardini: "İki transfer daha yapacağız"


Fenerbahçe Ülker'in geçtiğimiz sezon içerisinde Genel Menajerlik görevine getirdiği Maurizio Gherardini Amerika'da hem yeni görevi hem de transfer çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. NBA'de devam eden yaz ligini takip eden ve genç oyuncuları izleyen İtalyan genel menajer, Fenerbahçe Ülker ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Ülker'de göreve başlamasıyla ilgili konuşan başarılı yönetici; "Fenerbahçe benim için ilginç bir fırsattı. Benim için harika bir mücadele olacak. NBA’de 8 harika yıl geçirdim ve farklı farklı durumlar yaşadım. Fenerbahçe’den gelen teklif benim için çok güzeldi. Türkiye, basketbol hırsı olan, istekli bir yer." dedi.

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli koçu Zeljko Obradovic ile tekrar çalışma fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu ifade eden Gherardini, koç ile iyi bir uyum yakaladıklarını belirterek şunları şöyledi; "Obradovic ile tekrar çalışacak olmak çok güzel. Benetton’da baskı altında çalıştık. Birbirimizi böyle iyi tanıyor olmak bizim için bir avantaj. Bir çok konuda zaten ortak fikirdeyiz ve birbirimizin kriterlerini de biliyoruz. Kendisiyle tekrar çalışıyor olmak çok harika. Basketbol açısından harika bir adam. Kariyerine baktığımızda, spor tarihinde bir eşinin benzerinin olmadığını görürüz. O çok farklı ve özel biri. Özel insanlarla birlikte çalışmak harikadır. Başarının şartlarını bilmek ve bir takımı bir araya getirmek zordur. Ancak Zeljko, bunu nasıl yapacağını biliyor."

Sarı-Lacivertli Ekibin yeni sezon için yaptığı transfer çalışmalarına da değinen Gherardini; "Şu ana kadar beş transfer yaptık ama hala kadromuzu tamamlamadık. İki oyuncu daha alacağız, ondan sonra kafamızda bir resim oluşacak. Euroleague bu sezon tahmin edilemez sonuçlara gebe. Birçok faktör sonucu etkileyebilir. İyi takımlarla oynayacağız. Ligde de zorlu rakipler var. Biz zirve için oynayacağız. Hiç kimse sonuçtan emin olamaz ama Maccabi’nin yaptığını gördükten sonra, bizde de en iyi takımlarla mücadele etmek için daha fazlası olduğunu düşündüm." diyerek mini röportajı sonlandırdı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder