31 Ağustos 2013 Cumartesi

MVP, Fenerbahçe Ülker'de!


Fenerbahçe Ülker yıldız oyuncu transferlerini sürdürürken bir yandan da geleceğin yıldızlarına yatırım yapmaya devam ediyor. Takımın başına getirilen Avrrupa Basketbolunun Efsane coachu Zeljko Obradovic, takımın sadece bugününü değil yarınlarını da düşünerek hareket ediyor. İlk olarak 1995 jenerasyonunun önemli skorerlerinden biri olarak gösterilen ve genç yaşına rağmen Bosna Hersek A Milli Takımına kadar yükselmiş olan Nedim Buza'yı kadrosuna katan Sarı-Lacivertli Ekip, bu transferin ardından ise gözünü Türk Basketbolunun geleceğine çevirdi.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan Spor Toto World Cup 11 hazırlık turnuvasının maçlarını canlı olarak izleyen baş antrenör Zeljko Obradovic, Milli Takımımızın ve Türk Basketbolunun gelecekteki oyun kurucusu olarak gösterilen ve bu yaz düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasında MVP seçilen Kenan Sipahi'yi canlı olarak izleme şansı yakalamıştı. Kenan'ın aldığı süreler içerisinde ortaya koyduğu başarılı performansı genç oyuncuyu Obradovic'in radarına soktu. A Milli Takımımızın Baş antrenörü Bogdan Tanjevic'in de Obradovic'e önerdiği genç oyuncuyla efsane coach Zeljko Obradovic geçtiğimiz hafta içi iki kez görüştü. 

Bu görüşmelerde Obradovic'in Kenan'a; "12 kişilik kadroda olma ve süre alma" konusunda söz vermesi ve kendisinden yararlanmak istediğini net bir şekilde ifade etmesi genç oyuncunun ikna olmasına yetti. Gelişiminin durmasını istemeyen ve süre almak istediğini dile getiren Kenan, Obradovic'ten bu sözü aldıktan sonra transfere yeşil ışık yaktı.

Oyuncu ile anlaşılmasının ardından bu sabah Fenerbahçe Ülker ile Tofaşlı yöneticiler transfer görüşmeleri için bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda her iki kulüpte transfer maddelerinde anlaşma sağlayarak transferi sonlandırdı. Kenan ile pazartesi günü 3+1 yıllık resmi sözleşme imzalanacak. Obradovic'in oynatma sözü verdiği genç oyuncu, doğrudan Fenerbahçe Ülker kadrosuna katılacak. Önümüzdeki sezon için herhangi bir takıma kiralanmayacak.

Türk Basketbolunun gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılan Kenan Sipahi'nin Avrupa Basketbolunun efsane coachu ile çalışacak olması akıllara, Obradovic "yeni bir Diamantidis yaratır mı?" sorusunu beraberinde getiriyor. Bu Kenan için olduğu kadar Türk Basketbolu için de çok önemli bir hamle oldu. Kenan gelecekte Obradovic'in Türk Basketboluna kazandırdığı bir süper yıldız olabilir. Çünkü bu genç oyuncuda o kumaş var. Ve takımın başında da o kumaşı en iyi değerlendirecek coach var. 

Kenan Sipahi transferi hem Fenerbahçe Ülker camiasına, hem Kenan ve ailesine hem de Türk Basketboluna hayırlı olsun. Şimdi keyifle Obradovic'in bu genç cevherden bir elmas yaratmasını bekleyeceğiz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder