2 Eylül 2013 Pazartesi

Kenan Sipahi sözleşmeyi imzaladı


Fenerbahçe Ülker'in geçtiğimiz Cumartesi günü anlaşmaya vardığı Tofaş'ın ve A Milli Takımın genç yıldızı Kenan Sipahi, bu sabah sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayarak kendisini 4 yıllığına Sarı-Lacivert renklere bağladı. Kenan kişisel twitter hesabından "Bundan sonra her şey FENERBAHÇE için" yazarak transferini duyururken, Fenerbahçe Ülker Resmi Twitter Hesabı ise genç oyuncunun transferini "2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasının MVP'si Fenerbahçe Ülker'de! Fenerbahçe ailesine hoş geldin Kenan Sipahi" mesajıyla taraftarlarına duyurdu.

Obradovic'in ısrarla takımda görmek istediği genç yıldız, bugün itibariyle resmen Fenerbahçeli oldu. Avrupa'nın en iyi koçunun gözetiminde gelişimine devam edecek olan Kenan, gelecekte Obradovic'in de desteğiyle çok büyük bir oyuncu olabilme potansiyeline sahip. Bir kez daha hem Kenan'a hem de Fenerbahçe ve Türk Basketbolu'na bu transfer hayırlı olsun.

Kenan Sipahi kimdir?

26 Mayıs 1995'te Kosova'da doğdu. Oyun kurucu pozisyonunda oynamaktadır. Profesyonel basketbol kariyerine 2010 yılında Bursa temsilcisi Tofaş ile başladı. Tofaş'ta geçirdiği üç sezonda aldığı uzun süreler ve bu sürelerde ortaya koyduğu performanslarla dikkatleri üzerine çeken Sipahi, alt yapı milli takımlarının yanı sıra A Milli Takımda da forma giyme başarısı gösterdi.


2011 yazında U-18 milli takımıyla kazandığı bronz madalya ve bu turnuvada en iyi üçüncü beşe seçilmesi Milli Takım kariyerinin başındaki en büyük başarıları. Bu turnuvadan iki yıl sonra yani 2013 yılında Letonya'da düzenlenen FIBA U18 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımın en önemli oyuncusu olarak sahaya çıktı. Ortaya koyduğu performans ile Genç Milli Takımın finale kalmasında büyük pay sahibi oldu. Final maçında Hırvatistan'a karşı 19 sayıyla oynayarak turnuvanın MVP'si seçildi.


Bogdan Tanjevic tarafından, EuroBasket 2013 hazırlıkları kapsamında İstanbul'da Spor Toto World Cup 11'de mücadele eden A Milli Takımın kadrosuna davet edildi. Turnuvanın ikinci maçı olan Sırbistan maçında ilk kez A Milli Takım formasıyla süre alan genç yıldız, ortaya koyduğu başarılı performans ile Fenerbahçe Ülker'in efsanevi antrenörü Zeljko Obradovic'in de beğenisini kazanmış ve bu turnuvadan 1 hafta sonra Fenerbahçe Ülker ile 4 yıllık bir anlaşma sağlamıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder