21 Ağustos 2013 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi'nde fikstür belli oldu



Beko Basketbol Ligi'nin 2013-2014 sezonunun fikstürü bugün Polat Renaissance Hotel'de gerçekleştirilen kurayla belirlendi.

Fikstür çekiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Türk basketbolu adına önemli yaz geçirdiklerini belirterek "Bildiğiniz gibi şimdiye kadar milli takımlar düzeyinde 4 madalya kazandık. Bunların ikisini erkeklerde aldık. Bu salonu dolduran kulüplerin yetiştirdikleri oyuncularla biz bu madalyaları kazandık. Yaptıkları fedakar çalışmalar için kulüplerimizi tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum Slovenya'da düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da başarılı olup güzel bir yaz ayını geride bırakırız. Ondan sonra da karşımıza liglerimiz geliyor. Beko Basketbol Ligi'nin değerinin giderek arttığını görüyoruz. Hem dünyada hem de Avrupa'da saygın bir yere ulaşmış durumdayız. Çıtayı daha da yükseltmek için daha agresif bir pazarlama stratejisi uygulayacağız. Yeni sezonda bütün takımlarımıza başarılar ve sakatlıklardan uzak bir lig diliyorum. Ana sponsorumuz Beko'ya ve diğer sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra fikstür çekimine geçildi. Takım temsilcilerinin çektiği kuraya göre belirlenen fikstürde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın ilk yarı lig fikstürü şöyle oluştu:

1.HAFTA: Mersin Bşb - Fenerbahçe Ülker
2.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes
3.HAFTA: Beşiktaş - Fenerbahçe Ülker
4.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Aliağa Petkim
5.HAFTA: Tofaşspor - Fenerbahçe Ülker
6.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom
7.HAFTA: Banvitspor - Fenerbahçe Ülker
8.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Erdemirspor
9.HAFTA: GS Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker
10.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep
11.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka
12.HAFTA: Trabzon Basketbol - Fenerbahçe Ülker
13.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Uşak Sportif
14.HAFTA: Aykon TED Ank. Kolejliler - Fenerbahçe Ülker
15.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Olin Edirne

Fikstür çekiminin ardından ilk hafta eşleşen takımların temsilcileri kısa konuşmalarla yeni sezon öncesi bütün takımlara şans dilediler. Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftası 11-12-13 Ekim'de yapılacak maçlarla tamamlanacak. Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri ise 1-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 5 Ekim'de Oklahoma City Thunder'la oynayacağı NBA Global Games maçı nedeniyle Türkiye Kupası Elemelerini 1-2-3 Ekim tarihlerinde oynayacak. Son an da bir değişiklik olmaması durumunda ise Galatasaray Liv Hospital ile oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 9 Ekim tarihinde oynanacak.

Kura da Fenerbahçe Ülker'i temsil eden Şube Direktörümüz Nedim Karakaş yaptığı konuşmada; "Öncelikle aramıza yeni katılan Trabzon Basket'i ve Uşak Sportif'i tebrik ediyorum. Tüm takımlara sakatlıktan uzak, iyi bir sezon diliyorum. Tüm ekiplerimiz kendi hedefleri ve imkanları doğrultusunda yeni kadrolar oluşturdular. Bu oluşturulan kadrolar gönüllerince olsun ve herkese başarılar diliyorum." dedi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder