23 Ağustos 2013 Cuma

Fenerbahçe Ülker kupayı Edirne'de oynayacak

2013/2014 sezonu Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Eleme Gruplarının kura çekimi bugün yapıldı. Kura çekiminde Türkiye Basketbol Federasyonunun temsilcileri ve kuraya katılan 16 takımın temsilcileri yer aldı. Kura çekiminden önce yapılan açıklamada Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu maçlarının Edirne, Gaziantep, Uşak ve Mersin'de oynanacağı açıklandı. 

Yine yapılan açıklamaya göre; kupada oynanan bir çok maçta taraftar sayısının azlığına dikkat çekilerek bu sezon oynanacak eleme grubu maçlarına ev sahibi yapacak olan şehirlerin kendi takımlarıyla mücadele edeceği açıklandı. Yani Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin'de, Olin Edirne Edirne'de, Uşak Sportif Uşak'ta ve Royal Halı Gaziantep Gaziantep'te  maçlarını oynayacak. Bu yeni karara kuraya katılan birçok kulüp temsilcisinin tepki göstermesi ve karşı çıkması üzerine Federasyon yetkilileri kura çekiminin ardından itirazları yazılı veya sözlü olarak alacaklarını ve Perşembe günü yapılacak olan Federasyon toplantısında görüşeceklerini ve bir karara varacaklarını açıkladılar. Eğer federasyon toplantısında alınan bu karar değişirse maçların oynanacağı illerde bir değişiklik meydana gelebilir.

Bu gelişmenin ardından geçilen kura çekiminde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, maçları Edirne'de oynanacak olan C Grubunda yer aldı. Takımımızın yer aldığı C Grubu; Olin Edirne, Tofaşspor ve Aliağa Petkim takımlarından oluşuyor. Maçlar ise 1-2-3 Ekim 2013 tarihlerinde oynanacak.

Çekilen kura neticesinde oluşan tüm gruplar ve Fenerbahçe Ülker'in maç programı şöyle:

A Grubu - Gaziantep
Royal Halı Gaziantep
Banvit
Pınar Karşıyaka
Türk Telekom

B Grubu - Uşak
Uşak Sportif
Galatasaray Liv Hospital
Beşiktaş
Trabzonspor

C Grubu - Edirne
Fenerbahçe Ülker
Olin Edirne
Tofaş
Aliağa Petkim

D Grubu - Mersin
Mersin Bşb.
Anadolu Efes
Aykon TED Ankara Kolejliler
Erdemirspor

Fenerbahçe Ülker'in maç fikstürü ise şöyle:

1 Ekim 2013: Fenerbahçe Ülker - Tofaşspor
2 Ekim 2013: Aliağa Petkim - Fenerbahçe Ülker
3 Ekim 2013: Olin Edirne - Fenerbahçe Ülker

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder