27 Ağustos 2013 Salı

Fenerbahçe Ülker'de Hidayet sesleri


Fenerbahçe Ülker'de yeni sezon hazırlıkları sürerken transfer konusunda da kısa bir aradan sonra yine hareketlilik yaşanıyor. Yaz döneminin başında adı sıkça Fenerbahçe Ülker ile anılan Milli Basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu ismi yeniden gündeme geldi. Daha önce yaptığı açıklamada bir sezon daha NBA'de forma giyip 1000 maç oynayan oyuncular arasına katılmak istediğini dile getiren Hidayet, Türkiye'ye transferi için gelecek yılı işaret etmişti. Bu açıklamasının ardından bir süre transfer gündeminden düşen Hido, bugün ciddi kaynaklar aracılığıyla tekrardan transferin bir numaralı ismi konumuna geldi.

Geçtiğimiz aylarda tedavisi için kullandığı ilaçlar nedeniyle vücudunda doping maddesi tespit edilen ve hem NBA'den hem de FIBA'dan ceza alan ve bu cezası geçtiğimiz haftalarda sona eren Hidayet için, Fenerbahçe Ülker somut bir adım attı. Baş antrenör Zeljko Obradovic'in hafta sonu Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenen Spor Toto World Cup 11'de canlı olarak izlediği ve milli forma ile ortaya koyduğu performans ile hemen radarına takılan yıldız basketbolcunun transferine onay verdiği belirtildi. Obradovic'in bu isteği üzerine harekete geçen Fenerbahçe Ülkerli yöneticiler yıldız oyuncuyla transfer konusunda görüşmelere başladı. 

Hidayet Türkoğlu'na 2 yıllık bir sözleşme önerisinde bulunan yöneticiler sezonluk 3 ila 3.5 milyon $ arasında bir rakam önerdi. Görüşmelerin tekrardan başladığı ancak henüz bir sonuca varılmadığı belirtiliyor. Önceliğinin NBA olması ve kulübü Orlando Magic'in kendisi ile ilgili nasıl bir yaptırıma gideceğinin henüz belli olmaması Hido'nun kafasını karıştıran etkenler olarak göze çarpıyor. NBA kaynaklarından gelen haberlere göre ise; Orlando önümüzdeki sezon için Hido'yu kadroda düşünmüyor. İlgilenen bir kaç NBA takımının ise tekliflerinin Hidayet'i tatmin etmediği ve Fenerbahçe Ülker'e transferi için ailesiyle bir görüşme yaptıktan sonra kesin kararını vereceği söyleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder