7 Ağustos 2012 Salı

Spor Toto Türkiye Kupası'nda maç tarihleri açıklandı

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Grup Eleme maçlarının kura çekimi hatıralayacağınız üzere geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Kuranın ardından federasyon yetkilileri ve kuüp temsilcilerinin yapacağı görüşme neticesinde grup maçlarının oynanacağı tarihler belirlenecekti. Kura çekiminin yapıldığı 3 Ağustos Cuma günü tüm temsilcilerle, federasyon yetkilileri görüşme yapmış ve A, B ve C gruplarının fikstürü belirlenmişti. Ancak Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızında yer aldığı D Grubu'nda maçların oynanacağı tarihler konusunda bir anlaşma sağlanamamıştı. 

Gerekçe olarakta; Paris'te turnuvaya katılacak ve Türkiye'ye 1 Ekim'de dönecek olan Galatasaray, Türkiye Kupası grup maçlarının 2 Ekim'de başlamasını istemiyordu. 5 Ekim'de Boston Celtics'i ağırlayacak olan ve 11 Ekim'de BC Khimki ile Euroleague karşılaşmasına çıkacak olan Fenerbahçe Ülker cephesi ise maçların 7-8-9 Ekim tarihlerinde oynanasına karşı çıkmıştı.

Ancak her iki kulüp temsilcilerinin de katılımıyla bugün yapılan son görüşmede Fenerbahçe Ülker cephesinin istediği oldu ve maç programı istenildiği şekilde açıklandı. Adana'da düzenlenecek olan D Grubu müsabakaları 2-3-4 Ekim tarihlerinde oynanacak. Müsabakaların saatleri ise yayıncı kuruluşun belli olmasından sonra açıklanacak.

Takımımızında mücadele edeceği D Grubu'nda maç programı aşağıdaki şekilde oluştu:

2 Ekim Salı
Galatasaray Medical Park – Olin Edirne
Fenerbahçe Ülker – Erdemir

3 Ekim Çarşamba
Erdemir – Galatasaray Medical Park
Olin Edirne – Fenerbahçe Ülker

4 Ekim Perşembe
Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe Ülker
Erdemir – Olin Edirne

Bu konuyla ilgili düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum. TBF liglerde gelecek sezonların planlamalarını ne yazık ki çok geç yapıyor. Kulüpler hazırlık turnuvalarının takvimlerini belirledikten sonra TBF kura çekimlerini yapıyor. Bu da doğal olarak kulüplerle, federasyonun oynanmasını istediği tarihler arasında bir uyuşmazlığa sebep oluyor. TBF'nin asıl görevlerinden biride her sezon başı gelecek sezonun planlamasını yapmak ve bu planlama doğrultusunda kulüpleri bilgilendirmek. Kulüpler bu bilgilendirme ışığında hazırlık programlarını ayarlamış olsa böyle bir sorunla karşılaşılmayacak. Umarım TBF bundan iyi bir ders alır ve gelecek sezonlarda kura çekimlerini ve planlanan tarihleri daha erken açıklar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder