14 Ağustos 2012 Salı

Kemal Dinçer "Potada Fener" programına katıldı


Basketbol Şubemizin Genel Koordinatörü Kemal Dinçer bu sabah Fenerbahçe TV'de yayınlanan "Potada Fener" programının konuğuydu. Ömer Koçsan ve Mehmet Baturalp'in sorularını yanıtlayan Dinçer; yapılan transferlerden, kamp dönemine, alt yapıdan, transfer çalışmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kemal Dinçer'in açıklamalarını sizler için derledik:

- Coach arayışlarımızda hep Fenerbahçe Ülker'in yapısına en uygun olacağını düşündüğümüz ismi aradık. Birçok önemli antrenörle görüşmelerimiz oldu. Ancak biz Simone Pianigiani'nin bu yapıya daha uygun olduğunu düşündük ve kendisini seçtik. Simone ile hem İtalya'da hemde Türkiye'de görüşmeler yaptık. Kendisinin hedefleriyle takımın hedeflerini masaya yatırdık. Simone Pianigiani Avrupa basketbolunda önemli bir isim. Kendi teknik heyetinin yanında biz Ertuğrul Erdoğan'ın da yer alacağını belirttik. Ertuğrul Erdoğan bizim olmazsa olmazımız. Coach ile İtalya'da da görüştüler. Bu görüşmenin ardından Simone'de Ertuğrul Erdoğan'ın nasıl bir insan olduğunu gördü, daha iyi tanıdı.

- Transfer konusunda Coach Pianigiani'nin verdiği listeden bizim de istediklerimizi kadromuza dahil ettik. Romain Sato müthiş iş disiplini olan bir oyuncu. Mike Batiste çok deneyimli. Bo McCalebb ise bana göre Avrupa'nın en iyi guardı. Ancak şunu da söylemeden geçmeyelim bu üç önemli oyuncunun takımımıza gelmesinde Simone Pianigiani'nin de rolü büyük. Mesela; Romain Sato'ya CSKA çok yüksek bir ücret önermişti ancak o bizi tercih etti. Çünkü kendisini yoktan var eden, üç sezonda en zirveye çıkartan hoca Pianigiani.

- Bo McCalebb konusunda Siena'nın ilk başta istediği bonservis ücreti (1.5 milyon Euro) ile gerçekleşen rakam arasında uçurumlar var. Tabii Pianigiani'nin de bunda büyük etkisi oldu. Siena kulübüne de gösterdiği yaklaşımdan dolayı teşekkür ederim.

- Transferde yabancı bir 4 numara istiyoruz. Büyük ölçüde de sona yaklaştık. Bu hafta içerisinde son kararımızı verip 4 numara içinde düşündüğümüz yabancı transferini yapacağız ve şimdilik yabancı transferini noktalayacağız. 1-2-3numaralı bölgelerde zenginliğimiz var. Barış Ermiş, bana göre Kerem Tunçeri ile birlikte Türkiye'nin en önemli point guardı. Pianigiani ile yaptığım görüşmede "Bak bu benim transferim. Sezon içerisinde göreceksin, inanılmaz katkı verecek" dedim. Hazırlık maçlarından sonra gerek görürsek Euroleague için belki bir yabancı transferi daha yapabiliriz.

- James Gist'i bu sezon kadroda düşünmüyoruz. Menajerini de çağırıp bunu kendilerine ilettik. Gist kalmak istiyor ancak geçen sezonki performansı bizi memnun etmedi. Kendisine uygun bir takım bulursa Gist'i bedelsiz olarak bırakmak istiyoruz. Bir hafta içerisinde netleşir diye tahmin ediyorum.

- Gasper Vidmar konusunda çok düzgün bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Erman Kunter benim çok inandığım, oyuncuların gelişimine büyük katkı sağlayan bir coach. Kendisiyle de görüştüm. Bana Vidmar'ı ilk beş oynatacağını söyledi. Beşiktaş bizim ebedi dostumuz. Vidmar'ın bonservisi normalde 700.000 € ancak biz bedelsiz verdik. Vidmar bu sene Beşiktaş'ta oynadıktan sonra, biz istersek dönecek. Ancak ben Vidmar'dan umutluyum. Çok yetenekli bir oyuncu. Fakat uzun süreler alması gerekiyordu. Ülke dışından da birkaç teklif vardı ancak dışarı gönderseydik çok fazla gözümüzün önünde olamayacaktı. Şimdi Beşiktaş'ta oynayacağı oyunu görecek ve performansını daha yakından izleyeceğiz. Bu sezon uzun süreler alarak kendini gösterecektir. Sezon sonunda tekrardan aramıza katılacağına inanıyorum.

- Altyapımızdan yetişen genç oyuncularımızıda tecrübe kazanmaları için uzun süreler alabilecekleri takımlara kiralıyoruz. Berkay büyük ihtimalle Olin Edirne'ye kiralanacak. Olin'in hocasıyla görüştük. Erbil'in de süre alacağı bir takıma kiralanması için kulüp arıyoruz.

- Can Maxim Mutaf geçtiğimiz sezon kiralık olarak geçirdiği Mersin'de istediğimiz gelişmeyi gösterdi. Bu sezon bizimle birlikte kadromuzda yer alacak. Bunu kendisine de arayarak söyledim. Can'dan 2 numara olarak faydalanmak istiyoruz ancak 1 numarada da oynayabilirse, kendisine artı değer katar. Ayrıca Metecan Birsen'de bu sezon A takım kadrosunda yer alacak.

- Genç Takımımız geçtiğimiz hafta Los Angelas'ta organize edilen Adidas Nations organizasyonuna katıldı. Bu bir ilk. İlk defa ülkemizden bir Genç Takım böyle önemli bir organizasyona katılıyor. Genç oyuncualarımız için bu büyük bir tecrübe oldu. En azından kendilerine rakip olan oyuncuları gördüler. Çalışmalarını o doğrultuda daha da iyi sürdüreceklerdir. 

- Yeni transferlerimizin hepsi sorunsuz, sıcak kanlı insanlar. Hepsini aradım ayın 14'ünde yola çıkın 15'inde İstanbul'da olun dedim. Her biri itiraz etmeden "tamam" dedi. Ayrıca Sato, ben 13'ün de çıkarım yola dedi. Bu akşamüstü İstanbul'a gelecek. 

- Pilot takım uygulamasını sadece pilot takımımız olsun diye yapmak istemiyoruz. Gençlermize süre alacakalrı ve gelişimlerini sürdürecekleri tüm detayları düşünüyoruz. Ayrıca anlaşacağımız takımında yapısını ve idari kadrosunu değerlendiriyoruz. Sonuçta Fenerbahçe ismini taşıyacak bir oluşum yapacağız. Bu sene sadece Genç Erkek takımımız için bu uygulamayı devreye sokacağız. Genç Bayan takımımız için bu sene böyle bir uygulama yapmayı düşünmüyorum. Pilot takım konusuda bir hafta içerisinde netlik kazanır.

- Mirsad Türkcan ile konuştuk. O da kararını jübile yapmaktan yana kullandı. Mirsad'a kulüp içinde görev vererek yararlancağız. Ancak öncesinde 16 Eylül'de salonumuzda Mirsad için CSKA Moskova'nın katılacağı bir jübile maçı yapacağız. Mirsad, CSKA'da da oynadı ve kendisi orada çok seviliyor. Jübile maçına CSKA Moskova başkanı da katılacak. Bu maçla birlikte Türk Basketbolunda bir gelenekte başlatmak istiyoruz. Mirsad'ın 6 numaralı formasını emekli edip, salonumuza asacağız. Genç Fenerbahçe taraftarlarına Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan değerleri öğretmemiz lazım. Salonumuzun bir köşesinde basketbol takımımıza emek vermiş, ter akıtmış ve bu günlere getirmiş değerli spor insanlarıyla ilgili bir köşe de yapmayı planlıyoruz. Bu gençlere Fenerbahçe tarihini öğrenme fırsatı da sağlamış olacak.

- Basketbol takımlarımızın resmi siteleriyle ilgili birçok eleştiri geliyor. Bu eleştirilere kesinlikle bende katılıyorum. Ancak bizim farklı bir alan adı ile resmi site oluşturmamız mümkün değil. Fenerbahçe'nin kurumsal kimliği altında basketbol takımlarımızın resmi sitelerinde bir takım yenilikler yapacağız. Bu konuda taraftara da teşekkür etmek istiyorum. Biz Fenerbahçe'yi 24 saat yaşarken onlar 25 saat yaşıyorlar. Takımla bu kadar ilgili olmaları bizler içinde büyük bir mutluluk.

- Salonumuza gelince bence Avrupa'nın en modern ve güzel salonuna sahibiz. Bu salonu bizlere kazandıran başta başkanımız olmak üzere Ülker grubuna da teşekkür ediyorum. Bizim en büyük artılarımızdan biri de Ülker gibi çok güçlü bir sponsorumuzun olması.Taraftarın sahaya etkisiyle ilgili çok fazla eleştiri almıştık. Gerek oyuncularımızdan gerekse taraftarlarımızdan bunun düzeltilmesi için bir talep gelmişti. Bizde bu konuda gereken adımları attık. Ateşli taraftar olarak adlandırdığımız tribün gruplarımızı sahanın daha yakınına aldık. %95 bu konudaki sorunda ortadan kalktı. Ayrıca bu sezon Bayan Basketbol Takımımız maçlarını Ülker Sports Arena'nın yanında bulunan küçük salonumuzda oynayacak. Play-off maçlarında yada derbi maçlarda büyük salonda da maç yapabilecekler.

- Kamp programımız resmi sitemizden açıklandı zaten. 20 Ağustos'ta İstanbul'da çalışmalara başlayacağız. 23-24 Ağusto gibi de Topuk Yaylası Tesislerine gideceğiz. Orada 10 günlük bir hazırlık kampı yapacağız. Topuk Yaylası'nda kampın sonlarına doğru 2 tane hazırlık maçı oynayacağız. Bizimle maç oynamaya gelen takımlarıda birer gece tesisimizde misafir edeceğiz. Ayrıca Genç Takım oyuncularımızı da bu kamp sürecinde 4 gün Topuk Yaylası'na götürmek istiyoruz. Orada A Takımla birlikte kamp yapmalarının gençlerimiz için iyi olacağını düşünüyoruz. 10 günlük kampın ardından İstanbul'a döneceğiz. 8 Eylül'de İtalya'ya gidip orada hazırlık maçları oynayıp bir de turnuvaya katılacağız. Simone'de takıma İtalya'daki kamp döneminde katılacak. Bu maçlardan biri Siena ile oynanacak. Siena yönetimin talebi üzerine böyle bir hazırlık maçı yapacağız. Ayrıca bu maç Simone Pianigiani ve Bo McCalebb'a da Siena taraftarının veda maçı olacak. Ardından 15 Eylül'de kiraladığımız özel uçakla İstanbul'a gelip 16 Eylül'de Mirsad Türkcan'ın jübile maçına çıkacağız. Daha sonrada Ankara bir turnuvaya katılıp hazırlık dönemini tamamlayacağız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder